Bild
Nästa artikel

"Vi har gjort misstag"

THE BIG THREE MEDGER:

Cheferna för Chrysler, Ford och General Motors står inför kongressen för att vädja om lån. Och cheferna medger att företagen gjort allvarliga misstag.

- Vi är här i dag för att vi har gjort misstag, och vi är här för att krafter som vi inte kan kontrollera har fört oss nära undergångens rand, säger General Motors vd Rick Wagoner.

Chrysler, Ford och General Motors förhörs av den amerikanska kongressen om sin lånebegäran på 34 miljarder dollar, motsvarande 280 miljarder kronor.

Kongressledamöterna hoppas kunna rösta om ett stödpaket senast i slutet av nästa vecka. Men stödpaketet möts av motstånd - och flera ledamöter vill inte betala ut amerikanska skattemiljarder.

- Att ge GM, Ford och Chrysler skattemedel skulle bara betyda att vi stöttar upp en krisande industri för några få månader, säger senatorn Richard Shelby.

"Som att spela rysk roulett"
Nu visar undersökningar att den amerikanska allmänheten är tveksam ett statligt stöd.

Men hoppet finns fortfarande för "The Big Three". Chrysler, Ford och General Motors har fortfarande stöd av flera senatorer.

- Att inte göra något i det här läget vore att spela rysk roulett med Förenta staternas ekonomi i dess helhet, säger senator Chris Dodd.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.