Bild
Nästa artikel
Nyheter

Vattenfall och Eon samarbetar: Tar emot varandras kunder

Publicerad 2021-06-15 13:08 (uppdaterad 2021-06-15 15:51)
Energibolagen vill göra det lättare att ladda elbilar.

Från och med i sommar kommer elbilister med laddkort hos Eon kunna ladda vid Vattenfalls Incharge-laddare – och vice versa. 

”Den förenklade betallösningen ger kunderna, i ett första steg, tillgång till närmare 1.000 publika snabb- och destinationsladdningspunkter redan i sommar”, skriver företagen i ett pressmeddelande.

En gemensam app kommer också att göras tillgänglig där information och priser för laddstationer från båda operatörerna kommer att synas. Betalningen sker via en gemensam faktura.

Som det är nu finns det många olika operatörer i Sverige och Europa som alla har sina egna laddkort och betalsystem, vilket kan göra det komplicerat att köra elbil.

Tesla har till stor del eliminerat problemet för sina kunder i och med att de har byggt ut egen laddinfrastruktur som täcker de flestas behov och där betalningen sker automatiskt via bilens dator. 

Andra biltillverkare erbjuder sina elbilskunder kort och abonnemang som ger tillgång till laddstationer från många olika operatörer. 

Även det tyska företaget Plugsurfing erbjuder en centraliserad tjänst som ger tillgång till majoriteten av Europas laddpunkter via en och samma app och laddkort. De tar dock ut en avgift för besväret.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 2021-06-15 21:28 Vattenfall bytte logotype…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.