1978 kom den första bepansrade 7 serien.

Nästa artikel
Världsledare kör runt i BMW i7 
Nyheter

Världsledare kör runt i BMW i7 

Publicerad 10 augusti 2023 (uppdaterad 10 augusti 2023)

1978 kom den första bepansrade 7 serien.

BMW har gjort en bepansrad version av sin i7. 

BMW i7 blir den första bilen i BMW:s nuvarande 7-serie som blir bepansrad. Det här innebär att den får det starkaste skyddsglaset man får ha på civila fordon. Det innebär även förstärkt chassi och kaross som kan skydda mot explosioner. 

Karossen är specialgjord för att motstå det mesta – dörrarna, underredet och taket är förstärkta och det kallar karossen för BMW Protection Core. Bilen ska klara av att motstå attacker från vapen med skott som färdas i upp till 820 meter i sekunden.

BMW har även utrustat modellen med speciella hjul: 20-tums lättmetallfälgar med däck som kan köra utan luft i upp till 80 km/tim. Modellen får en ökad effekt till 528 hästkrafter. I den vanliga versionen av i7 hade den effekten inneburit en acceleration till 100 km/tim på 4,7 sekunder, men eftersom bilen blir så tung av alla tillägg ligger 0–100-tiden nu på 9 sekunder. 

BMW ska även bygga ytterligare en version som kallas för 7-serie Protection. Den får en 4,4-liters V8 i stället för eldrift. Bränsletanken på 7-serie Protection är självtätande om en skada uppstår, så att bilen inte kan tappa bränsle. Leveranserna ska börja i december.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (5)

  • 13 augusti 2023 Ja något skall man väl få…
  • 13 augusti 2023 Är riktigt bra stereo i i7…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.