Bild
Nästa artikel

Vägverket & Volvo - i samarbete

Nyheter

Trafiksäkerheten ska bli bättre i Sverige. Därför inleder Vägverket och Volvo nu en gemensam offensiv - för att minska olyckorna på de svenska vägarna.

- Vår nya säkerhetsvision hjälper till att skapa fokus och att vi tar de utvecklingssteg som är nödvändiga för att upprätthålla vår ledande position inom säkerhet. Vårt samarbete med Vägverket gagnar båda parter och hjälper oss att göra rätt prioriteringar, säger Fredrik Arp, VD på Volvo Personvagnar.

Volvo PV och Vägverket ska gemensamt arbeta för att undvika eller mildra effekterna av trafikolyckor. Det står klart efter att Volvos VD Fredrik Arp och Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö undertecknat ett samarbetsavtal. Målet är att öka säkerheten på de svenska vägarna.

- Framtida tekniska möjligheter tas bättre tillvara om det finns en konstruktiv dialog med industrin. Detta samarbete är i ett internationellt perspektiv unikt i sitt slag, menar Ingemar Skogö.

För att få en säkrare trafikmiljö krävs samarbete mellan biltillverkare, förare och de som ansvarar för vägarna. Därför väljer Vägverket och Volvo att inleda ett samarbete för att finna fler sätt som bil och väg kan kommunicera på.

Volvo har samlat information om bilolyckor sedan 1970-talet. Runt 36 000 olyckor är dokumenterade. Något som samarbetet kan ha nytta av.

- Kontinuerlig forskning och utveckling av säkerheten i och omkring våra bilar kommer att vara avgörande för att skapa en säkrare trafikmiljö och en olycksfri framtid. I vår strävan hoppas vi på ett framgångsrikt samarbete mellan myndigheter och fordonsindustri, säger Jan Ivarsson, Chef Strategi och Kravsättning Säkerhet på Volvo Personvagnar.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.