Bild
Nästa artikel

Trafikexperternas miss - 66% körde för fort

Nyheter

Tylösandsseminariet skulle höja trafiksäkerheten i Sverige. Ändå körde två tredjedelar av bilisterna på väg till seminariet för fort. Det visar en hastighetskontroll.

- 12 hade förlorat körkortet och staten hade fått in en och en halv miljon i böter om polisen skött hastighetskontrollen, berättar Leon Nilsson vid företaget Amparo, som genomförde hastighetskontrollen i Tylösand.

Totalt passerade 1 200 bilar kontrollstället längs 30-sträckan utanför hotell Tylösand under de tre konferensdagar som skulle öka trafiksäkerheten. Av dessa körde 759 - eller 66 procent - för fort.

Av de 1 200 passerande bilarna var de flesta sannolikt deltagare i trafiksäkerhetsseminariet, det vill säga folk från bland annat Vägverket, polisen, kommunerna och trafikorganisationerna.

Resultatet från mätningen presenterades i avslutningen av MHFs årliga trafiksäkerhetskonferens i Halmstad.

DISKUTERA: 66 procent körde för snabbt på väg till Tylösandsseminariet, vad tycker du om det?
Taggar: Nyheter
Trafikexperternas miss - 66% körde för fort

Kommentarer

#1
Håkan Bäcklund
2008-09-11 13:21

Du ska leva som jag lär - inte som jag lever. Det verkar vara trafiksäkerhetsexperternas motto.
(Jag var en av deltagarna på seminariet om trafiksäkerhet. Och jag var en av 759 som körde för fort på den här 30-sträckan.)

#1
Saabnisse
2008-09-11 21:13

Varför? Jag bryr mig inte särskilt om de som kör 110 på 90-väg, beroende naturligtvis hur förhållanden i övrigt är, men varför är det så svårt att hålla 30? Det är ju ändå en väldigt kort sträcka.

#1
Kjell-Åke Råd
2008-09-15 21:03

Detta är resultatet av att man i många år kastat ut 30 km/tim sträckor i småbyar och andra ställen där det aldrig förekommer poliskontroll. I stort sett i alla kvarter tigger man om att få 30 km/tim för andra, de boende som vill ha 30 har inte en tanke på att själv hålla 30. Ta bort alla dessa 30 km/tim gränserna förutom vid skolor, den enda plats där de kan anses befogade

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.