Förra året byggdes 6 500 ID.3-bilar i Dresden.

Nästa artikel
Uppgifter: Volkswagen stänger prestigefulla glasfabriken
Nyheter

Uppgifter: Volkswagen stänger prestigefulla glasfabriken

Publicerad 18 september 2023

Förra året byggdes 6 500 ID.3-bilar i Dresden.

Var Ferdinand Piëchs favorit – nu upphör bilproduktionen.

Efter 20 år i drift planerar Volkswagengruppen att lägga ned bilproduktionen i den så kallade ”Genomskinliga fabriken” i Dresden. Det skriver tyska Automobilwoche, med hänvisning till källor inom företaget.

Volkswagen kommer dock ha kvar anläggningen. Dess omkring 300 anställda kommer att få nya arbetsuppgifter, bland annat att utveckla och testa nya produktionsmetoder, skriver tidningen vidare.

Sedan öppningen våren 2002 har Volkswagen tillverkat omkring 150 000 bilar i ”glasfabriken”. Den har använts för lågvolymmodeller som VW Phaeton, Bentley Flying Spur och VW e-Golf, innan den år 2021 ställdes om för produktion av Volkswagens ID-modeller. Förra året byggdes 6 500 ID.3-bilar i anläggningen.

Den futuristiska fabriken var ett projekt som låg Volkswagens tidigare vd Ferdinand Piëch varmt om hjärtat. Han var själv med när den första byggstenen lades år 1999, tillsammans med den dåvarande tyska förbundskanslern Gerhard Schröder.

Förra veckan meddelade Volkswagen att de planerar nedskärningar även i den mycket större anläggningen i Zwickau, i närheten av Dresden, som är företagets största elbilsfabrik. Detta efter att efterfrågan på elbilar har avtagit, bland annat på grund av ett utfasat elbilsstöd i Tyskland.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 18 september 2023 Inte konstigt - då det var…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.