Nästa artikel
Uppgifter: Toyota ”gör om” hela elbilssatsningen
Nyheter

Uppgifter: Toyota ”gör om” hela elbilssatsningen

Publicerad 26 oktober 2022 (uppdaterad 26 oktober 2022)
Utvecklingen av Toyotas nya elbilar ska pausas och göras om för att bättre kunna konkurrera med Tesla, enligt obekräftade uppgifter.

Toyota överväger att ”starta om” hela märkets elbilssatsning för att koncernen ska bli mer konkurrenskraftig på elbilsmarknaden. Det uppger fyra personer med insyn i planerna för Reuters.

Efter lanseringen av Toyotas hybrider har märket inte alls satsat lika mycket på batterielbilar. Förra året visades 30 nya elbilsmodeller upp i konceptform, men eventuellt kan planerna alltså göras om helt och utvecklingsarbetet har pausats enligt uppgifterna.

Tidigt nästa år kan de nya planerna lanseras – om de blir verklighet – och i så fall kan det även handla om en helt ny elbilsplattform som ska bli mer konkurrenskraftig än dagens elbilsmodeller.

Lansering med förhinder

Lanseringen av Toyota bZ4X som bygger på koncernens elbilsplattform e-TNGA har inte gått helt enligt plan, bland annat eftersom leveranserna i flera länder fick pausas på grund av en allvarlig miss som innebar att hjulen kunde lossna.

Toyotas senaste elbil är sedanmodellen bZ3 som nu visats upp officiellt i Kina som verkar bli enda marknaden där den ska säljas. 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 26 oktober 2022 Peter E skrev: Ny plattform …
  • 26 oktober 2022 Ny plattform = nya…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.