Nästa artikel
Uppgifter: Tesla Model 3 uppdateras med ”flygplansratt”
Nyheter

Uppgifter: Tesla Model 3 uppdateras med ”flygplansratt”

Publicerad 28 november 2022
Tesla arbetar för fullt med en uppdaterad och förenklad version av Model 3. Enligt nya uppgifter kan modellen utrustas med Teslas så kallade "yoke"-ratt.

Inför 2023 håller Tesla på för fullt med att uppdatera sin Model 3, enligt nya uppgifter. Förbättringsarbetet för Teslas billigaste modell går än så länge under det interna arbetsnamnet Highland, skriver Automotive News.

Uppdateringen handlar i stort om att både förbättra och modernisera modellen ytterligare, men också att förenkla lösningar och teknik som ska göra den billigare, snabbare och effektivare för Tesla att tillverka. Dels för att kunna öka produktionsflödet, men också för att skapa förutsättningar för att på sikt kunna erbjuda ännu billigare modeller.

I en intervju med Baron Funds tidigare i november kommenterade Elon Musk det pågående arbetet genom att säga:

– Om och om igen fann vi delar som det inte finns behov för. De hade placerats där antingen för att gardera sig eller av misstag. Vi har eliminerat så många delar som möjligt från bilen, delar som inte fyllde någon funktion. 

Få detaljer är i dag kända om exakt vilka dessa tekniska förbättringar väntas bli. En av de mer noterbara förändringarna är att Tesla Model 3 förmodligen kommer utrustas med företagets omdiskuterade flygplansratt. I de större modellerna ska det inte erbjudas någon traditionellt rund ratt som tillval och eventuellt kan samma upplägg vara aktuellt för Model 3.

I övrigt ska projekt Highland förbättra bilens interiör, displayer och infotainmentsystem. En mindre uppdatering av bilens yttre förväntas också ske.

Inledningsvis ska den uppdaterade Model 3 börja att tillverkas i Teslas Gigafactory i Shangai, uppskattningsvis under 2023 års tredje kvartal. Därefter ska motsvarande produktion också ske vid Teslas amerikanska Fremont-anläggning. När den tillverkningen kan vara igång är idag inte känt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (15)

  • 30 november 2022 john2008, När det händer…
  • 29 november 2022 När kommer en Tesla helt…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.