Bild
Nästa artikel
Uppgifter: Nissan vill göra sig av med Mitsubishi

Uppgifter: Nissan vill göra sig av med Mitsubishi

Nyheter

Mitsubishi beskrivs som det ”tredje hjulet” i jättealliansen med Nissan och Renault. Nu kan märket vara till salu.

Nissan överväger att sälja sin andel i Mitsubishi, enligt uppgifter till Bloomberg. Det skulle i så fall sätta igång en stor omstrukturering av en av världens största allianser inom bilindustrin.

De anonyma uppgifterna tyder på att Nissan, som i dag äger 34 procent av Mitsubishi, vill göra sig av med delar av eller hela ägarandelen.

Renault/Nissan-koncernen är mitt uppe i en stor omställning. Det är snart ett år sedan koncernchefen Carlos Ghosn lyckades fly från häktet under spektakulära former. Tidigare i år kom beskedet att jättekoncernen ska fokusera på elbilar och suvar samtidigt som Mitsubishi på sikt ska sluta säljas i Europa.

Mitsubishi beskrivs av vissa analytiker som ”det tredje hjulet” i alliansen och bidrar inte med någon särskild spjutspetsteknik på något område. Mitsubishi förväntas gå med en förlust på tolv miljarder kronor i år.

Läs också: Mitsubishi gör klart: Detta gäller för garanti och reservdelar

Kommentarer

#1
2020-11-16 13:28

Jag ser ingen framtid för Mitsubishi. De har inte gjort några aptitliga modeller sedan 90-talet. De har blivit föråldrade, hänger inte med och deras bilar har tappat den charm som ändå fanns en gång i tiden. Om man är ute efter en japansk bil så finns det idag ingen som helst anledning att välja en Mitsubishi. En gång i tiden så fick de gyllene ratten för sin Galant och sågs lite som en japansk Mercedes för folket. Det är länge sedan nu... Jag tror att Mitsubishi inte finns kvar om 10 år.

#2
2020-11-16 13:44

Mitsubushi är väl som helhet ett fullständigt enormt industrikonglomerat? Det kanske inte gör dem så mycket att skippa biltilverkningen...?

#3
2020-11-16 14:20

@ToRy: stämmer, Mitsubishi är en keiretsu med otaliga underordnade verksamheter. Bilarna är inte ens särskilt framgångsrika på hemmamarknaden, de har dessutom fallit i vanrykte efter fusk med bränsleförbrukningssiffror. Jag tror de fimpar bilverksamheten helt inom något år.

#4
2020-11-16 20:56

Vilka vill köpa Mitsubishi ?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.