Bild
Nästa artikel
Nyheter

Uppgifter: Mitsubishis suvar försvinner redan i september

Publicerad 11 augusti 2020 (uppdaterad 11 augusti 2020)
Mitsubishis suv-modeller, inklusive laddhybriden Outlander, ska sluta levereras redan i höst enligt anonyma uppgifter.

Tidigare under sommaren gjorde Mitsubishi klart att märket ska stoppa lanseringarna av alla kommande modeller i Europa. Mitsubishi ska på sikt även lämna den svenska marknaden och anledningen är märkets illröda försäljningssiffror.

Hittills har Mitsubishi inte avslöjat någon officiell tidplan för när märket ska försvinna. Alla lanseringar av nya modeller är alltså stoppade, men nybilsgarantin för sålda bilar ska finnas kvar och reservdelarna ska vara säkrade för tio år framöver.

Nu kommer dock uppgifter från en anonym källa till tidningen Automotive News. Enligt uppgifterna ska Mitsubishi stoppa leveranserna av suvarna Outlander, ASX och Eclipse Cross redan i semtember.

Läs också: Mitsubishi lämnar Sverige – detta gäller för garantier och reservdelar

”Ingen affär”

Det skulle i så fall vara dåliga nyheter för återförsäljarna eftersom bara småbilen Space Star och pickupmodellen L200 blir kvar i modellprogrammet med start redan i höst.

– Utan suvarna finns ingen affär. Återförsäljarna kan inte överleva med småbilen och L200, säger källan till tidningen.

Anledningen till att modellerna kan försvinna redan i höst är att Mitsubishi då slipper anpassa dem för tuffare utsläppskrav.

Mitsubishis svenska importör har fortfarande inga fler uppgifter än att märket ska pausa alla nya modellintroduktioner, inklusive nya Eclipse Cross samt nya generationen Outlander PHEV. Fanny Hellgren, som är märkets svenska informationschef, har ingen ny information förutom det som kommunicerades i juli.

”Vi har fortfarande ett fint produktsortiment och bra lager av till exempel nuvarande Outlander PHEV som fortfarande är en av Sveriges bäst sålda laddhybridsuvar. Med det sagt pågår givetvis en intensiv dialog med Mitsubishi om framtiden (som dock påverkas av semesterperioden i Europa just nu) och så fort vi har mer information om hur planen ser ut framåt kommer vi givetvis gå ut med den”, skriver hon i ett mejlsvar till Vi Bilägare.

Mitsubishi har sålt bilar i Europa sedan 1975. Här kan du se en lista på några av de historiska modellerna som är värda att minnas.

Kommentarer

#1 • 2020-08-11 10:50
K_Klabbe

De flesta kommer nog inte sakna mitsubishi särskilt mycket med utbudet de har idag. Men de var ju faktiskt pionjärer på en lite större laddhybrid som dessutom var överkomlig i pris med outlander.

#2 • 2020-08-11 16:12
mrbackoffice

Har de "illröda försäljningssiffror" får de tillbaka bilar eller? :)

#3 • 2020-08-11 17:04
Carl Trefalt

Kan inte Mitsubishi hänga av i utsläppskraven, så är det lika bra de lämnar Europa.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.