Nästa artikel
Uppgifter: Geely bjuder 17 miljarder för Volvo
Nyheter

Uppgifter: Geely bjuder 17 miljarder för Volvo

Publicerad 25 september 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Geely och Volvo kommer allt närmare varandra. Enligt uppgift ska den kinesiska biltillverkarens bud på 17 miljarder kronor ligga bäst till i kampen om Volvo.
Det är Wall Street Journal som rapporterar om att den kinesiska biltillverkaren Geely leder budgivningen om Volvo Personvagnar. Enligt Wall Street Journal, som hänvisar till insatta källor, analyserar Ford i dagsläget ett Geelybud på drygt 17 miljarder kronor.

Kinesiskt till 100 procent

Enligt uppgifterna ser Geely helst att Ford stannar kvar som delägare i Volvo. Men detta vill inte Ford - och därmed är endast ett 100 procentigt kinesiskt ägande aktuellt.

Geelys bud på 17 miljarder kronor är betydligt lägre än de 50 miljarder kronor som Ford betalade för Volvo för tio år sedan. Men budet ska vara högre än vad utomstående analytiker räknat med och detta kan tala för en affär.

Varken Geely, Ford eller Volvo har valt att kommentera Wall Street Journals uppgifter.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2009-09-25 15:30
arne (ej verifierad)

Det är bara positivt om Geely köper upp hela Volvo,i asien finns framtiden och pengarna medans vi i väst får titta på.

#2 • 2009-09-25 15:50
per daniel (ej verifierad)

lite för mycket tror jag...runt 10 skulle jag gissa ...

#3 • 2009-09-28 20:31
Krille (ej verifierad)

Jag har förstått att det är många av våra "kära" politiker som inte vill hjälpa Volvo på något sätt. Så att Volvo flyttas till Kina är nog vad de har räknat med kan hända. Jag hoppas Volvo kan finnas kvar som ett märke med bra rykte men förstår att dess saga som ett svensktillverkat märke kan vara över.

#4 • 2009-10-01 01:09
Per_K (ej verifierad)

En prekär situation för Ford. Å ena sidan måste de sälja för att få in pengar. Å andra sidan vet de att en försäljning till ett kinesiskt företag innebär att man avhänder sig tekniskt kunnande till de vassaste konkurrenterna framöver. Men de har väl inget att välja på?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.