Nästa artikel
Udda bugg i Mazda: Omöjligt byta radiostation
Nyheter

Udda bugg i Mazda: Omöjligt byta radiostation

Publicerad 9 februari 2022
Mazdaägare i USA rapporterar att hela systemet kan låsa sig och att det inte längre går att byta radiostation.

Teknik är bra när den fungerar, men ibland ställer den också till med mer eller mindre irriterande problem. Ett exempel är vissa Hondamodeller där klockan vid årsskiftet skruvade tillbaka sig själv 20 år. Problemet ska enligt Honda rätta till sig självt i augusti.

Nu har amerikanska Mazdaägare börjat rapportera en annan underlig bugg. Vissa bilägare som bor i Seattle i staten Washington har upptäckt att bilens radio är inställd på stationen KUOW – och det kan inte längre bilägarna ändra på.

”Vi har ofta kontakt med lyssnare som säger att deras bilradio alltid är inställd på 94,9. Men nu verkar det som att vissa inte längre har något val”, skriver radiostationen skämtsamt på sin sajt.

Hela systemet fryser

Lokala Mazdaverkstäder bekräftar att de fått in mängder av bilägare med samma problem, som verkar gälla det amerikanska digitalradionätverket HD Radio. I vissa fall fryser infotainmentsystemet helt och det går därmed inte att använda navigationssystemet eller ansluta mobilen med blåtand.

Enligt ett uttalande från Mazda ska problemet bero på att radiostationen skickade ut bildfiler till bilarna utan att ange vilket filformat bilderna hade. Att skicka ut bilder kan göras för att visa radiostationens logotyp i infotainmentskärmen. Det kan ha skapat problem i systemet för vissa Mazdabilar av årsmodell 2014–2017.

”Vi har skickat ut en serviceåtgärd till verkstäderna”, uppger Mazda, men lägger till att reparationen kan dröja på grund av komponentbrist. Under tiden får bilägarna helt enkelt ställa in sig på att lyssna på radiostationen KUOW.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 9 februari 2022 De har väl fortfarande AM…
  • 9 februari 2022 Ja totalt onödig, USA har…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.