Bild
Nästa artikel

Tysklands regering nobbar bud på Opel

Nyheter

Tre förslag. Men inget som håller måttet? Tysklands näringsminister Karl-Theodor zu Guttenberg är inte nöjd med buden på Opel - och öppnar nu för en konkurs.

-Vi har nu tre bud  på att ta över Opel, men det betyder inte att en affär automatiskt kan förverkligas med någon av dem. Vi måste först ha en hög grad av säkerhet i att de stora summor skatte-pengar vi satsar inte går förlorade, säger zu Guttenberg till tidningen Bild am Sonntag, och fortsätter:

- Från min synvinkel uppfyller ingen av de här tre budgivarna den säkerheten.

Opels framtid blir allt mer oviss. Ägaren General Motors står inför en ödesvecka och går en kamp mot klockan för att undvika konkurs.

Samtidigt har tre intressenter lagt bud på Opel - men dessa ska enligt Tysklands näringsminister Karl-Theodor zu Guttenberg vara för svaga för att accepteras. Nu öppnar näringsministern i stället för en kontrollerad konkurs.

- Om inte bristerna korrigeras, skulle en kontrollerad konkurs vara en bättre lösning. Den kan öppna nya möjligheter för Opel, säger zu Guttenberg till Bild am Sonntag.

Ny chans

Italienska Fiat, kanadensiska Magna och riskkapitalbolaget Ripplewood är de tre intressenter som lagt bud på Opel.  

Men spekulanternas bud ska vara allt för otydliga när det kommer till hur ett köp påverkar de tyska arbetarna. Därför har intressenterna nu fått en ny chans att presentera förbättrade bud och dessa bud ska Tysklands regering ta ställning till under måndagen.

Ett slutgiltigt beslut om Opels framtid kan komma under de närmaste dagarna.
Taggar: Nyheter
Tysklands regering nobbar bud på Opel

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.