Bild
Nästa artikel

Opel-försäljning dröjer - beslut först på fredag

Nyheter

Opels framtid är fortsatt oviss. Nattens förhandlingar mellan intressenterna strandade efter att nya krav framförts i sista stund av General Motors. Nu väntas ett beslut först på fredag.

- GM hade överraskningar i bakfickan åt oss, säger den tyske näringsministern Karl-Theodor zu Guttenberg enligt TT.

Förhandlingarna om Opels framtid mellan den tyska regeringen, General Motors, det amerikanska finansdepartementet och spekulanterna Fiat, Magna och Ripplewood inleddes på onsdagskvällen och höll på i åtta timmar.

När gryningen kom stod det klart att parterna inte nått fram till ett beslut. Den tyska regeringen var beredd att gå in med 16 miljarder kronor i ett självständigt Opel. Men i sista stund ska Opels ägare General Motors ha krävt ytterligare tre miljarder kronor i ett akut räddningspaket för att hålla igång driften av dotterbolaget - och därmed kunde inte parterna nå en överenskommelse.

- GM hade överraskningar i bakfickan åt oss. Vi har gått in med en ny begäran till det amerikanska finansdepartementet och vi väntar oss ett svar före fredag, säger Karl-Theodor zu Guttenberg.

Fiat och Magna kvar

Efter förhandlingarna stod det klart att tre spekulanter har blivit två. Amerikanska Ripplewood ska ha fallit bort i samband med förhandlingarna - och nu kvarstår endast Fiat och Magna.

På fredag väntas ett beslut om Opels framtid.
Taggar: Nyheter
Opel-försäljning dröjer - beslut först på fredag

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.