Nästa artikel
Trotsar regeln: Här är begagnade bilarna som ökar i värde
Nyheter

Trotsar regeln: Här är begagnade bilarna som ökar i värde

Publicerad 24 oktober 2022 (uppdaterad 25 oktober 2022)
Flera vanliga bilmodeller annonseras nu till betydligt högre pris än för bara några månader sedan, enligt uppgifter från Wayke som Dagens Industri tagit del av.

Den köpa en begagnad bil kan i vissa fall vara en bättre investering än aktier på börsen, skriver Dagens Industri. Flera populära modeller har ökat rejält i pris på sistone.

Till grund för artikeln finns uppgifter från bilhandelssajten Wayke som till viss del avlivar den gamla myten om att begagnade bilar alltid är en förlustaffär.

Generellt sett har annonspriserna på begagnade bilar ökat med 14 procent under det senaste året. Bara den senaste månaden har priserna ökat med två procent. Enligt Martin Fransson som är vd på Wayke kan den ekonomiska situationen med höga räntor och de långa leveranstiderna på nya bilar få fler att överväga en begagnad bil.

– Det börjar likna upp-och-ned-vända världen. Att bilköpet är en förlustaffär har varit en allmän sanning men det stämmer inte längre, vissa modeller har varit riktiga vinstlotter som gett betydligt bättre avkastning än de flesta investeringar, säger han till tidningen.

Laddhybriden Volkswagen Passat GTE skåpar dock ut alla andra begagnade bilar och noterar enligt Wayke en prisökning på 30 procent det senaste året. Även flera andra laddhybrider, som Mitsubishi Outlander och Kia Optima, finns med på listan.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.