Nästa artikel
Trafikverket: Körkortsprov körs som vanligt
Nyheter

Trafikverket: Körkortsprov körs som vanligt

Publicerad 19 mars 2020 (uppdaterad 20 mars 2020)
"Vi håller god hygien i bilar och teorisalar."

Vårens upplaga av högskoleprovet är inställt på grund av spridningen av coronaviruset, men Trafikverket väljer att fortfarande hålla teoriprov och förarprov för körkort öppna.

”Vår utgångspunkt är att vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och andra berörda myndigheter samt tillämpar försiktighetsprincipen”, skriver Trafikverket på sin hemsida.

Du som har bokat tid för kunskapsprov, körprov och fotografering får besöka Trafikverket som vanligt. Men alla som har feber, hosta eller luftvägssymptom ska vara försiktiga och avboka sin tid. Det kan göras på Trafikverkets hemsida.

Vid både kunskapsprov och körprov har Trafikverkst skärpt hygienrutinerna. Till exempel glesas grupperna vid kunskapsprovet ut för att undvika närmare kontakt med andra personer, lokalerna städas oftare och för tillfället används inte alkolås för att starta bilarna.

”Vi håller god hygien i bilar, teorisalar, receptioner, väntrum, toaletter och övriga ytor. Vi gör rent datorskärmar, bilens ratt med mera”, skriver Trafikverket.


Uppdatering 20 mars: Trafikverket har nu infört vissa restriktioner kring teoriprov och körprov. Du kan läsa om förändringarna här.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-03-21 17:41
Carl Trefalt

Trafikverket borde stänga ned körkortsproven!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.