Nästa artikel
Toyota Yaris blir hybrid i vår
Nyheter

Toyota Yaris blir hybrid i vår

Publicerad 11 januari 2012 (uppdaterad 11 januari 2012)
Toyota gör sig redo att lansera den första lilla fullhybriden i Europa. Toyota Yaris Hybrid kommer att finnas på marknaden i vår.

Toyota kommer att presentera Yaris Hybrid på bilsalongen i Genève i mars i år. Bilen kommer enligt Toyota själva att bli den första fullhybridmodellen i B-segmentet som säljs på den europeiska marknaden.

Toyota Yaris Hybrid får en något komprimerad version av fullhybridsystemet som redan finns i andra Toyotamodeller, exempelvis Auris Hybrid. Vikten på motorsystemet har sänkts med 20 procent genom att en 1,5-litersbensinare kombineras med en kompaktare elmotor.

Systemet ger en effekt på 100 hästkrafter samtidigt som det i likhet med många andra hybrider erbjuder möjligheten att köra utsläppsfritt. Luftkonditionering och automatlåda medföljer som standard.

Genom att placera bensintanken och batteriet under baksätet har Toyota lyckats behålla passagerar- och bagageutrymmet som finns i tidigare versioner av Yaris. Utseendemässigt påminner Yaris Hybrid om tidigare versioner av Yaris, men den har också några unika kännetecken.

Försäljningen kommer att inledas strax efter premiären på bilsalongen i Genève i mars.

Diskutera: Vad tycker du om Toyota Yaris Hybrid?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-01-11 12:28
Swenssons

Fy faen så den ser ut... Kan de inte teverka åtminstone EN snygg bilmodell??? Men hybrid e ändå en återvändsgata oavsett vem som går på detta "hat-trick"!

#2 • Uppdaterat: 2012-01-11 12:49
Martin Karlsson

Swenssons.

Precis som etanol spåret då,en återvändsgränd! En tjejbil nä det håller jag inte med om heller. Och hybriddrift är nog inte en återvändsgata på samma sätt som etanol var/är. Man ska nog tacka Toyota för att man körde in på hybridspåret så alla andra nu kan köra efter nu när alla patent Toyota tagit börjar släppas på så andra kommer åt dom. Därför börjar vi se hybrider nu från andra märken. Alternativt att Toyota säljer teknologi kunnande till andra tillverkare. Så du är helt fel ute Swennsons

#3 • Uppdaterat: 2012-01-11 12:49
Swenssons

Tror inte ens att mina barn vill ha en sån ful bil. Se bara på grillen? Hur i "hela faderullan" kan man misslyckas så? Grillen ser ju ut som om en människa skulle ha blivit misskapt och saknar överläpp, ett stort hål bara... Nä, ja tror inte ens att dagisbarnen av "honkön" vill ha denna bilen!

#4 • Uppdaterat: 2012-01-11 12:54
Swenssons

Toyota säljer massor av etanolbilar i världen bla i hela Sydamerika. Även i Sverige ska toyota ev ta in nån etanolmodell, har jag läst / hört. OM etanolspåret e så fel varför ÖKAR man isåfall, å till å med lagstiftar, om allt högre etanolhalt i ALL bensin? Nä etanol och gas e ett par verkliga klimatsmarta brenslen!

#5 • Uppdaterat: 2012-01-11 13:04
Peugeote-Pär

Tror den kommer bli för dyr...

#6 • Uppdaterat: 2012-01-11 13:08
Martin Karlsson

Att man ökar halten etanol i bensin är för att man inte blir av med all etanol som produceras. Etanol blev inte den succe man hade hoppats på så det finns överskott av bränslet där har du anledningen till att man spär ut bensinen.

Toyota säljer etanolbilar i Brasilien ja. Men det är mest för att det är en "lokalt" bränsle där. Man säljer E100 som man kör Toyota bilar på i Brasilien. Annars så har Toyota dömt ut etanol som frälsare för världen läste jag för länge sedan så det är inget alternativ som sagt.

#7 • Uppdaterat: 2012-01-11 13:49
Swenssons

Martin:
Snick snack! OM man bara vill bli av med den etanol som tillverkas så e det ju bara att sluta tillverka den. - Tänk först å snacka sen! Etanol och biogas har kommit för att stanna.

#8 • Uppdaterat: 2012-01-11 14:13
Oomkullrunkelig

Varför måste den vara så in i helvete ful och deformerad redan från fabriken? Toyota borde anställa några formgivare.

#9 • Uppdaterat: 2012-01-11 14:15
Martin Karlsson

Biogas tillhör framtiden ja,inte etanol det är på tillbaka gång. Det kan man ju se på försäljningen av bilar ute i Europa bla och även i Sverige. Det är nog inte bara så enkelt att sluta tillverka när man byggt dyra anläggningar för produktion,då får man lobba för att hitta alternativ och det har man gjort. Man spär ut bensinen.

#a • Uppdaterat: 2012-01-11 14:22
Mistro

Nä...för inte spär man ut Bensinen för att nå miljöeffekter?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.