Nästa artikel
Toyota visar designkoncept för RAV4 och Auris Touring Sports
Nyheter

Toyota visar designkoncept för RAV4 och Auris Touring Sports

Publicerad 6 mars 2013 (uppdaterad 6 mars 2013)
Toyota visar just nu nya RAV4 och Auris Touring Sports i Genève. Samtidigt passar man på att visa hur de kan anpassas.

Toyotas monter på bilsalongen i Genève innehåller de båda nyheterna RAV4 och Auris Touring Sports. Där finns även tre koncept som visar hur alternativa designer kan locka nya målgrupper till modellerna. RAV4 visas som premium och i en version som kallas Adventure, medan Auris Touring Sports visas i sportigt svart.

Premiumversionen av Toyota RAV4 har lackats i färgen Deep Bronze. Fronten har fått en grill med mer horisontell orientering och bakdelen har fått stötfångare med integrerat avgasrör och kromade inlägg. Designen rundas av med 20-tumsfälgar och en insida med läderklädsel.

Adventure-varianten av Toyota RAV4 har mattlackerade stötfångare med hasplåtar. Bilen har fått fotsteg som tillägg och hjulhusen har breddats för att få plats med 20-tumshjul. Färgen är mörkröd och designen avrundas med mörktonade rutor.

Toyota Auris Touring Sports visas i den svarta versionen Black. Den är, kanske inte så förvånande med tanke på namnet, lackad helt i svart. Röda detaljer går dock emot det svarta på bland annat fälgar, stötfångare och grill. Färgtemat gäller även på insidan, där bland annat instrumentbelysningen och klädselns sömmar står för det röda. Auris Touring Sports Black har även kromade avgasrör och tonade strålkastare.

Diskutera: Vad tycker du om de tre designstudierna?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-03-06 12:23
saabnisse

Jag gillar inredningen i RAV4 Premium och jag gillar bilar med utvändiga fotsteg, väldigt praktiskt att skrapa av snö och skit på, men här verkar de inte finnas med, eller är det bara dekoration, en sorts prydnadssteg?

#2 • Uppdaterat: 2013-03-06 14:49
Hackenbush

Det enda jag gillar på denna bilen är nummerplåten.

#3 • Uppdaterat: 2013-03-06 15:19
IngoS

Lite plastbarock-dekor kan piffa upp en slätstruken bil. Kunde inte Volvo gjort något liknande med åldrande XC90, åtminstone som en specialedition? De kunde haft standardmodellen kvar för dem som önskar gammaldags återhållen elegans.

#4 • Uppdaterat: 2013-03-06 21:00
Hälsingen

Ytterligare ett dåligt försök att kopiera RR Evoque.

Tråkigt för Toyota dock att de inte har de vassaste designmedarbetarna... Denna ser ut som en plastig Skoda. JAg avstår.

#5 • Uppdaterat: 2013-03-06 23:56
Hanzzon

Förstår inte heller riktigt varför Hälsingen tror att man skulle ha kopierat RangeRover Evoque?
Denna nya ser väl snarare just ut som en ny version av RAV4 som tidigt på 90-talet blev en försäljningsssuccé med sin ramlösa konstruktion och individuella hjulupphängningar av en SUV i ett mindre och personbilslikt format vilket denna i fjärde och helt nya generationen för traditionerna vidare på.

Jag håller med om att Evoque ser fräsig ut, men personligen tycker jag inte detta är värt nästan 140 000kr extra i grundpris för att kunna få en 4-hjulsdriven bil i storleksklassen när kvalitén under ytan inte är bättre men det är såklart upp till var och en att avgöra.

#6 • Uppdaterat: 2013-03-07 11:20
IngoS

Bilen verkar åtminstone i bensinversionen mycket konkurrenskraftig. Jämfört med den Mazda CX-5 jag tittat på får man en visserligen något tyngre och inte lika avancerad bil, men 4-hjulsdriften gratis. Också Honda CRV, Kia/Hyundai, VW och kommande Ford Kuga verkar bli utkonkurrerade med minst ettdera utrymmen, pris eller utrustning. Jag är inte förvånad om den med Toyotas grundmurat goda rykte försäljningsmässigt kommer att bli en klassledare.

#7 • Uppdaterat: 2013-03-08 02:20
Roger Skagerström

Tycker de två RAV4'orna är riktigt fina. Förutom att de snott grillarna från Nissans lagerhyllor.

#8 • Uppdaterat: 2013-03-08 14:09
Swemba

Shogun, RAV4 är väl en rätt mycket mindre bil än nya Santa Fe?
Snygga "designstudier" man varför finns de inte på riktigt, Toyota?

#9 • Uppdaterat: 2013-03-08 21:30
PREVIA

RAV 4 har 4 cm kortare hjulbas än Santa Fe, så där är det skillnad. Men RAV 4 har större hjul. Men plastkrams runt hjulhusen och snöskyfflar fram och bak har väl aldrig varit snyggt på någon bil tycker jag.

#a • Uppdaterat: 2013-03-10 15:14
Mistro

Ja det är mycket att tänka på förutom prisbilden då man byter upp sig.
Några dl mer bränsle per mil,dyrare skatt och säkert också dyrare försäkring är ju ett par faktorer som kan kännas rejält om man inte har tänkt på dessa.
TIllhör man sen då de lyckligt lottade att inte behöva tänka på sådana tråkiga siffror så är ju dessa bilar (suvar) helt underbara och oftast praktiska.

Har ännu inte sett motoralternativen till Rav4:an men jag antar att de inte är lika starka som bakpartiet på bilderna ger sken utav?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.