Bild
Nästa artikel
Nyheter

Toyota och Tesla stänger fabriker efter viruslarmet

Publicerad 31 januari 2020 (uppdaterad 31 januari 2020)
Volvoägaren ska skänka pengar och bilar för att hindra smittspridningen.

Det nya coronaviruset har fått enorm uppmärksamhet senaste veckan. Den svenska Folkhälsomyndigheten vill nu klassa sjukdomen som "allmänfarlig och samhällsfarlig" och på fredagmorgonen kom uppgiften att mer än 9 600 personer smittats världen över.

Vi har tidigare skrivit om hur Volvo stoppat alla resor till kinesiska Wuhan och om hur PSA-koncernen evakuerar sin personal i området efter att de satts i karantän.

Nu kommer uppgifter om att Tesla tillfälligt kommer stänga den helt nyöppnade fabriken i Shanghai.

– I nuläget förväntar vi oss en försening på en till en och en halv vecka i tillverkningen av Model 3 i Shanghai på grund av stängningen av fabriken som krävs av regeringen, sa Zach Kirkhorn, ekonomichef på Tesla, under torsdagen.

Även Toyota ska stänga sina kinesiska fabriker tillfälligt för att minska risken för smittspridning. General Motors, Ford, Fiat/Chrysler, Volkswagen, Nissan och Honda har infört restriktioner för hur de anställda får resa till och från Kina.

Volvos ägare Geely ska skänka totalt 280 miljoner kronor för att hjälpa till att begränsa spridningen av viruset och bidra med 50 familjebussar för att transportera myndighetspersonal som jobbar med att hantera smittspridning.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-01-31 19:38
Bilräven

Varför säger ni inget om att Tesla donerat?? Rätt ska vara rätt!

https://www.tesmanian.com/blogs/tesmanian-blog/tesla-china-donates-5m-cdc-china-novel-coronavirus-outbreak

#2 • 2020-01-31 20:18
Hanzzon

Även Toyota skänker ju pengar vilket inte heller nämns: https://sg.news.yahoo.com/toyota-sends-aid-stops-production-000055399.html

#3 • 2020-01-31 22:29
Bo Håkansson

Tror att det i Volvos fall är tyngdpunkten på 50 familjebussar som menas. Jag menar - hela tidningen handlar ju om bilar - inte bidrag. Sedan är det ju möjligt att Toyota- Tesla mfl skänkt bilar - då bör det nämnas. ”Rätt skall vara rätt”

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.