Toyota Land Cruiser kommer utrustad med ett modernare förarstödssystem.

Nästa artikel
Toyota Land Cruiser hoppar på retrotrenden
Nyheter

Toyota Land Cruiser hoppar på retrotrenden

Publicerad 2 augusti 2023 (uppdaterad 2 augusti 2023)

Toyota Land Cruiser kommer utrustad med ett modernare förarstödssystem.

Toyotas nyaste Land Cruiser debuterar snart i Europa. Här är allt vi vet än så länge.

Den nya Land Cruiser:n kommer med en 2,8 liters turbodiesel som standard. Senare ska den även komma med tilläget av en 48 volts elmotor i en mildhybridvariant.

Modellen bygger på deras TNGA-F plattform vilket även deras Toyota Land Cruiser J300 från 2021 gör. Med skillnaden att ramen ska vara 50 procent styvare än tidigare modeller.

Med designen vill Toyota anspela på sina rötter med en hint av retrostyling. Den första Land Cruiser:n kom för 72 år sedan och Toyota vill att den nya modellen ska ha alla karaktärsdrag som alltid har gjort en Land Cruiser till en Land Cruiser. Men så klart med lite nya tekniska finesser.

Diesel varianten kommer med 204 hästkrafter och får dra 3 500kg. Bilen kommer även utrustad med finesser som en krängningshämmare som går att justera med en knapp. Det blir även första Land Cruiser:n med elektrisk servostyrning.

Den nya modellen går att förbeställa i oktober, då förväntar vi oss även de svenska priserna. Första leveranserna ska ske under första halvan av 2024 och mildhybrid versionen kommer 2025.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.