Nästa artikel
Toyota Corolla uppdateras med modernare hybridsystem
Nyheter

Toyota Corolla uppdateras med modernare hybridsystem

Publicerad 2 juni 2022 (uppdaterad 2 juni 2022)
Högre effekt och lägre utsläpp är några av nyheterna i uppdaterade Toyota Corolla. Men viktigast blir att hybridsystemet nu ska upplevas mer som en ”vanlig” drivlina.

Toyotas storsäljare Corolla uppdateras med flera nyheter, framför allt ett nytt hybridsystem.

Precis som i dag kan köparna välja mellan flera hybridversioner med antingen en 1,8-litersmotor eller en större 2,0-litersmotor. Men båda versionerna är omarbetade för att ge högre effekt, bättre prestanda, bättre körbarhet och lika höga eller lägre utsläpp än nu. Dessutom har batteriet fått högre kapacitet samtidigt som det blivit upp till 18 kilo lättare.

  • 1,8-litersmodellen har nu 140 hk och kapar accelerationstiden till 100 km/tim med 1,7 sekunder. Utsläppen ligger kvar på 102 g/km vilket innebär en förhöjd fordonsskatt på 3 249 kr/år under de första tre åren med de skärpta reglerna som införs i sommar.
  • 2,0-litersmodellen har 196 hk och blir 0,5 sekunder snabbare till 100 km/tim. Här ligger utsläppen på 107 g/km vilket innebär 3 784 kr i förhöjd fordonsskatt.

Lägre varvtal och ljudnivå

Den största förändringen märks dock inte på siffrorna utan när bilarna körs. Toyota har tidigare prioriterat linjär acceleration, men det nya systemet ska istället kännas mer som en ”vanlig” drivlina. Varvtalet och ljudnivån ska ha sänkts under acceleration vilket säkert kan glädja många som tidigare stört sig på drivlinans lite speciella ljud vid gaspådrag.

I övrigt får modellen några mindre designförändringar, adaptivt helljus som tillval och möjlighet att uppdatera vissa av bilens finesser trådlöst över nätet. Infotainmentsystemet har fått större skärm och en ny röststyrningsfunktion. Det finns också en ny funktion som heter Acceleration Suppression som ska hindra oavsiktliga gaspådrag i låg fart.

Försäljningsstarten för uppdaterade Toyota Corolla dröjer till första kvartalet 2023. Om det blir någon prishöjning är oklart.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (37)

  • 6 juni 2022 A.L skrev: Jag tycker att…
  • 6 juni 2022 Apex skrev: Men bullrig som…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.