Nästa artikel
Toyota bekräftar ännu en dataläcka
Nyheter

Toyota bekräftar ännu en dataläcka

Publicerad 2023-06-01 12:14 (uppdaterad 2023-06-01 12:21)
Ny skandal hos biljätten – ytterligare 260 000 ägare drabbade.

För ett par veckor sedan meddelade Toyota att ett fel i deras molnsystem hade gjort att användarinformation från mer än två miljoner bilägare i Japan hade legat helt oskyddad på internet i tio års tid.

Nu meddelar företaget att de upptäckt ytterligare en dataläcka, som den här gången drabbar 260 000 japanska ägare.

Toyota skriver i ett pressmeddelande att data från dess molnsystem potentiellt kunde vara tillgängligt externt på grund av en felkonfigurering.

Den oskyddade informationen inkluderar bland annat kart- och enhetsdata, men ska enligt Toyota inte innehålla platsinformation eller uppgifter som kan identifiera specifika personer.

Läckan drabbar även äldre bilar, tillverkade från 2007 och framåt. Datan var oskyddad mellan februari 2015 och maj i år.

Toyota bekräftar också att ett okänt antal kunder utanför Japan, särskilt i Asien och Oceanien, har fått personlig information exponerad mellan oktober 2016 och maj 2023. Här rör det sig bland annat om kundnamn, post- och e-postadresser, ett Toyota-utfärdat id-nummer och fordonens registrerings- och identifieringsnummer. 

Företaget säger att man kommer att meddela berörda kunder i enlighet med lokala lagar. De säger också att det inte finns några bevis för att någon utomstående har haft tillgång till, eller kopierat, informationen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.