Nästa artikel
Tjuvladdade elbilen vid privat hus – frias av rätten
Nyheter

Tjuvladdade elbilen vid privat hus – frias av rätten

Publicerad 2024-06-20 19:12
En felparkering och laddning av en Tesla ledde till åtal och skadeståndskrav.

För cirka två år sedan besökte en Teslaägare Öland med sin bil. Han åkte bland annat till Borgholm och behövde parkera sin bil. Han ställde sig vid en parkeringsplats med ladduttag som han valde för att ladda sin bil, rapporterar Borås Tidning.

När han fick en notis i mobilen om att laddningen avbrutits visade det sig att han stod på en privat parkeringsplats. Han gick tillbaka till bilen och möttes av den upprörda ägaren till parkeringsplatsen som bor i huset bredvid. När bilägaren inte ville uppge sitt namn ringde husägaren polisen.

Ägaren valde att anmäla Teslaägaren för egenmäktigt förfarande, trots att denne bett om ursäkt och erbjudit sig att betala ersättning för elen som använts till laddningen av bilen, plus kompensation. Allt som allt 70 kronor. Husägaren ville ha skadestånd på 250 kronor.

I polisförhör uppgav Teslaägaren att i kommunen där han bor finns parkeringar med gratis laddningar och trodde att detsamma gällde på Öland. Han medgav även att han parkerade fel men ansåg inte att han gjort något brottsligt.

Kalmar tingsrätt valde ta upp ärendet trots att husägaren dragit tillbaka anmälan eftersom åklagaren redan hunnit väcka åtal.

– Jag tror att vi träffades på fel dag. Vi båda känner att det kanske var en liten överreaktion, säger Teslaägaren om mötet med husägaren till Borås Tidning.

Nu har domstolen valt att frikänna Teslaägaren från brott eftersom domstolen menar att bilen enbart stod parkerad en kort tid och även att bilägaren erbjudit sig flytta bilen när denne insåg att det var en privat parkeringsplats.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 2024-06-20 20:39 Om man är hemma på psykologi…
  • 2024-06-20 20:39 Husägaren får skylla sig…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.