Bild
Nästa artikel
Teslas huvudvärk: Strulande pekskärm och läckande batterier

Teslas huvudvärk: Strulande pekskärm och läckande batterier

Nyheter

Nu granskas Tesla för två problem som drabbat vissa ägare.

I den senaste undersökningen från amerikanska JD Power, där bilägarna rapporterar hur många problem de drabbats av i sin nya bil under de första tre månaderna, blev det bottennapp för Tesla.

Elbilstillverkaren kom sist av alla märken i undersökningen med 250 rapporterade fel per 100 bilar. Det har bland annat handlat om strulande infotainmentsystem, dålig karosspassning och lackproblem.

Pekskärmen fryser

Nu har även amerikanska NHTSA inlett en särskild granskning av infotainmentsystemen i äldre Tesla Model S. En minneskrets från underleverantören Nvidia i systemets processor kan ställa till problem i bilar av modellår 2012–2015.

Problemen består oftast i att infotainmentsystemet inte fungerar som det ska eller stängs av helt. Backkameran kan också sluta fungera. Totalt ska 63 000 bilar omfattas av granskningen och anledningen att NHTSA kliver in är att många av systemen som kan sluta fungera är säkerhetsrelaterade. Problemen påverkar dock inte drivlinan.

Kan läcka kylvätska

Tidigare i veckan kom också rapporter om att de allra första exemplaren av Tesla Model S från 2012 levererades med ett dåligt designat batteripaket som kan läcka kylvätska vilket i värsta fall kan leda till brand.

Enligt uppgifter till Business Insider pressades ingenjörerna att få ut bilen så snabbt som möjligt vilket ledde till att de tvingades ta genvägar i utvecklingen. Ledningen ska ha fått reda på problemen men valt att sälja bilarna ändå, enligt sajten.

Tesla har inte kommenterat de specifika fallen, men hävdar att bilarna är världens säkraste med mycket bra brandstatistik, särskilt jämfört med bensinbilar.

Kommentarer

#1
Hackenbush
2020-06-25 14:52

Inte bra alls.

#2
Carl Trefalt
2020-06-25 16:49

Svart skärm och läckande batteri, dåligt Tesla.

#3
Bilräven
2020-06-25 16:55

Om man verkligen vill hitta problem, så hittar man problem - även om man får gå tillbaka 8 (!) år när bilen introducerades som världens första riktiga elbil.. Nu är den oändligt mycket bättre med alla uppdateringar (som ingått i priset) - kanske världens bästa till sitt pris.

#4
Hundter
2020-06-25 23:12

Just the beginning!!:-(

#5
Bandvagn
2020-06-26 18:08

Härlig rubriksättning :)
"AAAH!!! Teslas batterier läcker!!"
Hm, okej, det rörde sig om några Model S byggda 2012 (som för övrigt inte ens finns i Sverige) som råkat ut för det problemet. Clickbait much?

#6
Elbilisten
2020-06-26 19:35

#5 När inte Tesla köper annoncer försöker tidningar kompensera med rubriker som får oss att klicka mer på andra annoncer :-)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.