Stämningsansökan skickades in den andra augusti.

Nästa artikel
Teslaägare stämmer Tesla för falska räckviddssiffror
Nyheter

Teslaägare stämmer Tesla för falska räckviddssiffror

Publicerad 2023-08-04 11:00

Stämningsansökan skickades in den andra augusti.

En stämningsansökan har lämnats in mot Tesla efter påstådda räckviddsfusket.

Förra veckan avslöjade en källa till Reuters att Tesla har fuskat med räckviddssiffrorna och även haft ett hemligt team som avbröt verkstadsbesök.

Nu har tre teslaägare i Kalifornien ansökt om en så kallad grupptalan. I ansökan refererar de till artikeln om räckviddsfusket. Ägarna citerar flera instanser då räckvidden inte har nått upp till det som har marknadsförts. De säger även att de har tagit upp detta tidigare till Tesla direkt utan något gensvar.

En av ägarna av en Tesla Model Y ger som exempel att han tappade ungefär 29 mils räckvidd trots att han endast körde 14 mil.

Ägarna vill ansöka om en grupptalan för att de vill representera alla i Kalifornien som har köpt en Tesla. Skulle ansökan gå igenom som en grupptalan skulle Tesla alltså bli skyldiga att ersätta alla teslaägare i Kalifornien.

Det här är inte första gången tesla går igenom en stämningsansökan. Tidigare har även stämningar gjorts över deras påståenden kring säkerheten hos sin Autopilot och självkörningsteknik.

En annan teslaägare i USA har även lämnat in en ansökan för integritetskränkning. Detta efter att Reuters avslöjade att känsliga bilder från bilarnas kameror hade delats internt. Tesla nekar anklagelserna.

Tesla eller Elon Musk har fortfarande inte svarat på påståendena om räckvidd och inte heller på stämningsansökan.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (17)

  • 2023-08-05 15:08 bejje skrev:…
  • 2023-08-05 14:56 motorcykelentusiasten skrev:…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.