Nästa artikel
Tesla och Volvo vill komma undan ”olagliga” strafftullar
Nyheter

Tesla och Volvo vill komma undan ”olagliga” strafftullar

Publicerad 28 september 2020
Elon Musk kräver att avgifterna betalas tillbaka – med ränta.

Flera stora biltillverkare drar president Trumps administration inför rätta på grund av de höga strafftullar som läggs på vissa produkter som importeras från Kina till USA.

”Straffskatten” är på 25 procent och står därmed för enorma kostnader för biltillverkarna. Det är Tesla, Volvo, Ford och Mercedes som stämmer USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer för att försöka komma undan strafftullarna.

Teslachefen Elon Musk har kallat dem ”olagliga, godtyckliga och nyckfulla”. Tesla drabbas av strafftullarna på exempelvis processorer och skärmar som används i Model 3 och importeras från Kina, och Elon Musk kräver att avgifterna betalas tillbaka med ränta.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-09-28 14:52
Stefan Eriksson

Haha, Tesla en bil som kostar en bra bit över halvmiljonen och inte ens har instrumentpanel-finns det med på tillbehörslistan?

#2 • Uppdaterat: 2020-09-28 16:36
Carl Trefalt

President den fantastiska Donald Trump, betalar knappt någon skatt själv.

#3 • Uppdaterat: 2020-09-29 09:44
Desmoholic

Jag tror de missar poängen. Tanken med strafftullarna är att gynna inhemsk produktion. De får väl bygga skärmarna i USA istället.

#4 • Uppdaterat: 2020-09-29 18:32
bejje

Desmoholic: Frågan är vad som blir billigast då? Att producera sakerna i USA eller i Kina och betala straffskatten? Jag tror ändå det blir billigare med Kina.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.