Bild
Nästa artikel
 Tesla och Volvo vill komma undan ”olagliga” strafftullar

Tesla och Volvo vill komma undan ”olagliga” strafftullar

Nyheter

Elon Musk kräver att avgifterna betalas tillbaka – med ränta.

Flera stora biltillverkare drar president Trumps administration inför rätta på grund av de höga strafftullar som läggs på vissa produkter som importeras från Kina till USA.

”Straffskatten” är på 25 procent och står därmed för enorma kostnader för biltillverkarna. Det är Tesla, Volvo, Ford och Mercedes som stämmer USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer för att försöka komma undan strafftullarna.

Teslachefen Elon Musk har kallat dem ”olagliga, godtyckliga och nyckfulla”. Tesla drabbas av strafftullarna på exempelvis processorer och skärmar som används i Model 3 och importeras från Kina, och Elon Musk kräver att avgifterna betalas tillbaka med ränta.

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2020-09-28 14:52

Haha, Tesla en bil som kostar en bra bit över halvmiljonen och inte ens har instrumentpanel-finns det med på tillbehörslistan?

#2
2020-09-28 16:36

President den fantastiska Donald Trump, betalar knappt någon skatt själv.

#3
2020-09-29 09:44

Jag tror de missar poängen. Tanken med strafftullarna är att gynna inhemsk produktion. De får väl bygga skärmarna i USA istället.

#4
2020-09-29 18:32

Desmoholic: Frågan är vad som blir billigast då? Att producera sakerna i USA eller i Kina och betala straffskatten? Jag tror ändå det blir billigare med Kina.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.