Nästa artikel
Trump tvingar General Motors att bygga respiratorer
Nyheter

Trump tvingar General Motors att bygga respiratorer

Publicerad 30 mars 2020 (uppdaterad 30 mars 2020)
Tar till lagstiftning för produktion i krigstid.
USA:s president Donald Trump var inte nöjd med de initiala förhandlingarna med biltillverkaren GM (General Motors) om att förse landet med respiratorer i kampen mot coronaviruset.

I ett ilsket inlägg på sin huvusakliga kommunikationskanal Twitter skrev han att han var besviken på att biltillverkaren inte kunde leverera tillräckligt många respiratorer och att priset var för högt.
Embed
"Alltid en röra med Mary B. Åperopa P", skriver den amerikanske presidenten som ger en känga till Mary Barra, vd för GM. Trump förklarade senare att P står för "Defense Production Act", en lagstiftning som ålägger företag att tillverka materiel i krigstid.   

Respiratorer eller ventilatorer är maskiner för konstgjord andning som de som är svårast sjuka i covid-19 är i behov av.

General Motors meddelar att de inlett samarbete med Ventec Life Systems och har ställt om fabriken i Kokomo, Indiana för tillverkning av respiratorer. Med start i april börjar leveranserna och fabriken har kapacitet att bygga 10.000 enheter i månaden.  
 
Embed

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.