Bild
Nästa artikel
Tesla Model 3 får dragkrok

Tesla Model 3 får dragkrok

Nyheter

Dra släp på upp till 910 kilo med elbilen.

Kommentarer

#1
1
2019-05-08 12:02

D va la bra

#2
2019-05-08 12:51

Väldigt bra beslut, många drar ju 750kg släpkärror, cyklar å annat smått och gott. Räcker ju gott och väl till för en typisk villaägare, kan ju tom vara en dealbreaker att inte kunna köra släp till tippen, bygghandeln mm, det är det för mig iaf. Ska man dra större ekipage en längre sträcka är elbilen ändå ingen bra lösning än så länge.

#3
2019-05-08 13:08

Bra beslut av Tesla! Dragvikten duger inte åt alla, men absolut till de flesta.

#4
2019-05-08 14:35

Ja, detta lär ju utan tvekan få en del som suttit och väntat på dragkroken att trycka på beställningsknappen. Själv förstår jag inte riktigt det livsviktiga med en dragkrok men efter att hängt på Teslaforumet har man förstått det är helt otänkbart utan drag för vissa även om man inte äger husvagn eller liknande och bara drar ett släp för villabruk 2-3 ggr om året...

#5
2019-05-08 19:23

Ja 11.500kr är ju ingenting för en dragkrok..... Förmodligen elektrisk

#6
2019-05-08 20:23

Det är definitivt en dealbraker för mig ex. Ska man t ex köra skräp till tippen, eller köra hem större emballage så är det ju superkrångligt att inte ha dragkrok.

#7
2019-05-08 21:11

Raywave: Ja visst är det jättekrångligt att lyfta luren och beställa hemkörning.....handlade kök från Ikea för ett tag sen, 399 kr så körde de hem OCH bar in allt. Vet inte hur mycket du kör hem, men för min del iaf så om jag beställer hemkörning på det jag köper hem under 3 år som inte får plats inne i bilen med fällda säten så har det inte kostat en tredjedel av kosten för dragkroken, så att det skulle vara en dealbreaker förstår jag fortfarande inte. Och till tippen? Antingen lägger man en skänkesannons på nån FB-grupp och blir av med det snabbt eller så ringer man Seniorhjälpen så kommer det nån pratig senior och fixar det åt en med nån pickis eller liknande.
Jag kan förstå de som drar sin Vattenskoter till sjön varje helg, eller som är mitt uppe i en helrenovering av gammalt hus som tar flera år.....men annars, nej, ingen förståelse för svenskens fascination av dragkrok.

#8
2019-05-08 21:22

Man måste kunna frakta endurohojen till träningen också.

#9
2019-05-08 21:34

Mäkinen: Som jag skrev, förstår de som kör Vattenskoter, eller såklart i samma kategori enduron eller liknande varje vecka......men annars, nej....

#10
2019-05-08 23:36

Bra där Tesla. Skulle fungera för mig som krok för cyklar eller lättare släp. Drar inte husvagn

#11
2019-05-09 09:08

Var glad ni som inte har behovet av dragkrok - men varför ifrågasätta oss som är villiga att betala typ 10.000 kr för att kunna använda vår släpvagn, båtvagn husvagn eller vad det nu är ? Eller så enkelt som att frakta cyklar även om det är en dyr cykelfraktare. Som sagt - var nöjda om ni slipper det tillägget varje gång ni köper bil.

#12
2019-05-09 09:46

Pi: Vadå var nöjda ni som inte har behovet? Det är ju ett skapat behov, finns istort sett ingen privatperson som har ett måstebehov av att ha dragkrok. Det finns de som väljer att ha sysslor som kräver dragkrok om man vill ha husvagn t.ex. Men kom inte och säg att istort sett någon måste ha dragkrok....

Sen har jag inte ifrågasatt det, jag skrev att jag inte förstår fascinationen svenskar har av att det måste va dragkrok på bilen och en del villigt betalar 10-15.000 kronor för att dra hem ett släp 2-3 ggr om året när hemkörningen hade kostat en tredjedel max...

#13
2019-05-09 09:56

Hemrik,
Det finns folk som tror att de behöver fyrhjulsdrift. Det är ännu konstigare.
För mig är dragkroken en del av friheten. Jag måste inte vänta på att ett fraktbolag ska dyka upp hemma för att leverera något. Jag kan vid en plötslig ingivelse få för mig att köpa en chiffonjé av en privatperson eller köra resterna av en byggnad till återvinning.

#14
2019-05-09 11:03

Henrik - även du måste nog lära dig att acceptera att det finns de som har andra bilbehov än du själv har. Och precis som jag säger - var glad att du inte upplever nåt eget behov av dragkrok. Och det är inte du som lider för att vi som har behovet får betala 10.000 kr för det "nöjet". Håller med Mäkinen - behovet av t ex 4wd är ännu märkligare i mina ögon om vi skall snacka "behov".
Och skall vi tala om vad som är de reella BEHOVEN när det gäller bilar så lär få egentligen ha BEHOV av nåt annat än t ex en Skoda Fabia kombi - eller en Dacia Sandero om det känns bättre. Men ändå finns det massor av människor som köper andra bilar för att dom tydligen tycker att dom har ett annat behov - också ett SKAPAT behov i så fall. Så vad är problemet för dig med att vi är många som behöver dragkrok på våra bilar ?

#15
2019-05-09 11:08

Pi och Mäkinen: Läs vad jag skriver, jag har inga som helst problem med att folk vill ha dragkrok, jag skrev att JAG inte förstår dem däremot som anser det vara en så viktig dealbreaker. Stor skillnad :)
Mycket taggar utåt ;) Och det bevisar ju min tes, den där dragkroken är lite helig ko för många.....

#16
2019-05-09 11:52

Henrik M,
Jag har försökt utnyttja dom där hemleverans-alternativen ett antal gånger genom åren och för min del faller det nästan alltid på att villkoren är mycket mer begränsade än vad det först ser ut som.
I princip får du inte bo mer än ett par mil från varuhuset, varorna måste finnas i lager i ditt närmaste varuhus (då dom ofta inte vill skicka mellan varuhusen) och du måste kunna vara hemma när dom kan leverera varorna.

I takt med att det blir allt vanligare att varuhusen lånar ut en släpvagn gratis i tre timmar så blir det ett mycket flexiblare alternativ som täcker in större del av kunderna och varorna. Dessutom brukar man hinna ta vägen om tippen när man lämnar tillbaks kärran för att göra sig av med det som blev över :-)

För just Model 3 så blir det extra jobbigt utan dragkrok i och med att den bara finns i sedan-version med en snålt tilltagen öppning, så utan dragkrok blir den i huvudsak användbar till att flytta människor.
Hade den haft samma enorma öppning som Model S så hade dragkroken inte känts lika nödvändig med min syn på saken.

#17
2019-05-09 12:02

Kan tilläggas att med krok och egen kärra (mitt bästa bilrelaterade köp) så kan jag även välja en mindre bil än vad jag skulle gjort annars. Personligen använder jag kroken till dels min egna kärra, dels min båt och båtkärra samt slutligen till mina båda cykelställ - ett enkelt och en "cykelplattform". Skulle mycket väl kunna klara mig med en bil i nuvarande Polo-storleken bara den har krok - och det är inte omöjligt att jag går ner ett steg i bilstorlek vid nästa byte.

#18
2019-05-09 20:57

Jag kan förstå att dragkroken är en dealbreaker. Flyttade in i hus för några år sedan. Ett år senare skulle jag ha ny bil och valde bort dragkrok för jag tänkte att nu har man gjort färdigt på tomt. Tji fick jag. Nästa bil blir definitivt med dragkrok och definitivt en dealbreaker för mig.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.