Bild
Nästa artikel
Tesla kan lansera egen försäkring i Europa

Tesla kan lansera egen försäkring i Europa

Nyheter

Att försäkra en Tesla kan vara en djungel. Nu kommer nya uppgifter som tyder på att Tesla kan ta saken i egna händer.

Det är inte helt enkelt att försäkra en Tesla. Flera exemplar har av tekniska skäl en mystiskt låg effektsiffra inlagd i Vägtrafikregistret vilket innebär att premien för vissa bilar bara blir en bråkdel jämfört med andra exemplar som egentligen är identiska.

Precis som med de flesta andra märken kan också premien skilja rejält mellan olika bolag men rent generellt straffas Teslaägarna på grund av att märket fortfarande har få auktoriserade verkstäder som kan reparera bilarna.

Men precis som med mycket annat när det gäller bilarna och dess komponenter planerar Tesla nu att ta saken i egna händer.

Tesla har en egen försäkring på vissa marknader och en egen märkesförsäkring även i Sverige, men den tillhandahålls genom ett större försäkringsbolag.

Nu skriver sajten Temanian att den egna märkesförsäkringen som administreras helt av Tesla även kan lanseras i Europa. Det avslöjas genom att Tesla söker anställda som ska ansvara för försäkringen.

Detta kan vara första steget mot att lansera den egna försäkringen globalt, men det är oklart om och i så fall när den kan komma till Sverige. Och Tesla tar i från tårna i en av jobbannonserna:

”Glöm standardprodukterna som funnits på marknaden i århundraden och hjälp till att utveckla bilförsäkring för 2000-talet skräddarsydd för Teslaägare och som drar nytta av den ledande teknologin i våra bilar”, står det.

Taggar: Nyheter, Tesla

Kommentarer

#1
2020-06-05 11:13

Vore nog klokt, de har väl insett att dagens försäkringssystem där samma bil på nästan samma gata i en stad kan skilja väldigt mycket i pris. Det är väldigt mycket konstigheter med bilförsäkringar idag. Elbilar generellt tror jag försäkringsbolag är lite rädda för, då det kan uppkomma andra kostnader vanliga bilar inte har..då det är batterier och elmotorer inblandade men även fart och acceleration kan vara problematiskt med elbilar.

#2
2020-06-05 17:18

Bra att Tesla tar över försäkringen.

#3
2020-06-05 18:02

Jag tror att ELon Musk tänker så här
"Det finns pengar i försäkringsbranschen, varför ska inte jag vara med där"

Det är huvud på den pöjken !

#4
2020-06-06 08:00

"Att försäkra en Tesla kan vara en djungel." Nej, det är precis lika enkelt som vilken bil som helst. Bara för att trafikverket missuppfattat effekten på vissa modeller gör inte att det är svårt att skaffa en försäkring till bilen.

Tesla har också möjlighet att anpassa premien tack vare all data man samlar in från bilarna. I framtiden kommer säkert att man premieras för att köra mkt på Autopilot t.ex. eftersom det är mkt säkrare.

#5
2020-06-06 22:50

Inga problem med tesla försäkring på LF...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.