Nästa artikel
Tesla kan bygga ännu större fabrik i Texas för Cybertruck och Model Y
Nyheter

Tesla kan bygga ännu större fabrik i Texas för Cybertruck och Model Y

Publicerad 18 maj 2020
Nya uppgifter tyder på att Elon Musk väljer bort Kalifornien i kampen om var nästa jättefabrik ska hamna.

Tesla har gjort en stor sak av lanseringen av de enorma fabrikerna som kallas Gigafactory. Den första öppnade i Nevada för snart fyra år sedan och sedan dess har fler jättefabriker öppnat på andra platser.

Den senaste tiden har spekulationerna gått varma kring var Teslas nästa Gigafactory ska hamna, och nu verkar tävlingen vara över. Om vi får tro uppgifter till Electrek ska nästa fabrik hamna i Texas.

I själva verket handlar det inte om en Gigafactory utan om en ännu större fabrik som kallas Terafactory. Det är en idé som Teslachefen Elon Musk hintat om tidigare och fabriken kan få 20 gånger högre kapacitet än den redan stora Gigafabriken i Nevada.

Elon Musk har även sagt att den nya fabriken förmodligen kommer hamna i Kalifornien eller Texas. Om det slutgiltiga beslutet blev Texas kan det eventuellt ha att göra med Teslas senaste kontroverser med staten Kalifornien, som enligt Elon Musk hindrat honom från att öppna den nuvarande bilfabriken i Fremont efter coronakrisen utan rimlig anledning.

Den nya Gigafabriken i Texas ska bygga Tesla Cybertruck och crossovern Model Y. Och tidplanen är tight: om Elon Musk får som han vill ska den första bilden rulla av bandet i den helt nybyggda fabriken redan i år. I så fall har fabriksteamet bara sju månader på sig.

Fotnot: Bilden visar Gigafactory 2 i New York, inte den nya fabriken.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.