Nästa artikel
Tesla höjer Supercharger-priserna – blir 25 procent dyrare
Nyheter

Tesla höjer Supercharger-priserna – blir 25 procent dyrare

Publicerad 2 februari 2021 (uppdaterad 2 februari 2021)
Tesla skruvar upp priserna för att snabbladda vid Supercharger-stationerna. Priserna höjs med 25 procent.

Tesla ska höja priset för att snabbladda vid märkets Supercharger-stationer från 2,90 kr per kWh till 3,62, uppger svenska Teslaklubben. Det är en prishöjning på 25 procent.

När Tesla började ta betalt för laddningen låg prislappen på 1,90 kr per kWh. Även om det nya priset visserligen är relativt lågt jämfört med att tanka en bensinbil är prishöjningen hela 90 procent de senaste åren.

Nätverket med Superchargers består i dag av 42 laddstationer och Tesla bygger ytterligare 21 stationer för att täcka in stora delar av det svenska vägnätet, var Vi Bilägare först att rapportera om tidigare i år.

Utbyggnaden kostar pengar samtidigt som trycket på laddarna blir allt högre när fler Teslabilar rullar ut på vägarna, och det är därför som priserna höjs. Dessutom har Tesla uppgraderat laddarna och skruvat upp effekten de senaste åren för att snabba på laddningen.

Konkurrenten Ionity, som ägs av flera stora biltillverkare och har 22 snabbladdningsstationer i Sverige, tar som jämförelse 8,70 kr per kWh.

Läs också: Tesla planerar 21 nya Superchargers längs svenska vägar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.