Bild
Nästa artikel
Sverigepremiär för eldriven Golf

Sverigepremiär för eldriven Golf

Nyheter

Volkswagen Golf som elbil visas nu för första gången i Sverige. Bilen lanseras 2014, men redan i år sjösätts en testflotta.

Under politikerveckan i Almedalen ställer Volkswagen ut den eldrivna prototypen Golf Blue-e-motion. 500 bilar har konverterats till eldrift för att testas i europeiska städer under 2011 och 2012 (läs provkörning här).

Kraftkällan i Golf Blue-e-motion är en elmotor på 115 hästkrafter som ger ett vridmoment på 270 newtonmeter direkt från start. Med litiumjonbatterier under golvet i bagageutrymmet kan bilen köras upp till 15 mil på el innan den måste laddas via uttaget under logotypen i grillen.

Volkswagen planerar att lansera modellen under 2014. Om bilens specifikationer kommer att förändras till dess får tiden utvisa.

Redan för 20 år sedan rullade åtminstone en eldriven Golf i Sverige. Läs om Håkan Blomqvists konverterade elbil hos Vi Bilägares systertidning Klassiker.

Diskutera: Vad tycker du om Volkswagen Golf Blue-e-motion?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.