Bild
Nästa artikel
Svenskt företag bakom Subarus nya kamerasystem

Svenskt företag bakom Subarus nya kamerasystem

Nyheter

Nästa generation av Subarus system Eyesight tillverkas av ett svenskt företag.

Subaru har fått mycket beröm för säkerhetssystemet Eyesight, som lanserades 2012 och som innehåller bland annat autobroms. I flera tester har systemet gjort bra ifrån sig samtidigt som vissa konkurrenter i vissa fall helt missat att bromsa för ett hinder.

Nästa generation av kamerasystemet Eyesight till nya Subaru Levorg ska tillverkas av svensk-amerikanska företaget Veoneer. Den nya generationen hårdvara i Eyesight är en variant av Veoneers fjärde generation stereokamerasystem.

I det nya systemet har två kameror monterats brett isär för att gångtrafikanter och fordon lättare ska upptäckas i korsningar och på kurviga vägar. Enligt Veoneer har systemets synfält fördubblas och upplösningen är högre än i tidigare generationer.

Integrerat i systemet finns en processor från Silicon Valley-baserade Xilinx med algoritmer som utvecklats av Subaru.

Systemet begår alltså premiär i nya Subaru Levorg för den japanska marknaden. Den är dock inte homologiserad för Europa, så den ska inte säljas i Sverige enligt Subarus svenska informationschef Thomas Possling.

Läs också: Nya Subaru Levorg officiell – här är alla nyheter

Taggar: Nyheter, Subaru

Kommentarer

#1
2020-10-06 10:45

Bra utveckling. Snart ser bilen mycket mer än vad människan i den klarar (och bilens "ögon" blir inte sömniga eller distraherad av mobilen i handen ...).

#2
2020-10-06 11:42

Under förutsättning att tillverkarens ekonomer inte tycker det är onödig lyx som kunderna inte efterfrågar.

#3
2020-10-06 17:10

Kameran sitter innanför framrutan, så den är ju skyddad.

#4
2020-10-06 22:14

Fixar de Japanska super ingenjörerna det inte? De tillverkar ju magiska bilar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.