Bild
Nästa artikel

Subaru Impreza Concept visar nytt formspråk

Nyheter

Subaru Impreza Concept banar vägen för nästa Impreza och presenterar samtidigt märkets nya formspråk. Bilen premiärvisas nu i Los Angeles.

Subaru har gjort sig känt för sina boxermotorer och fyrhjulsdrift. Dessutom har det japanska märket Sveriges mest nöjda kunder, det visar Vi Bilägares ägareundersökning AutoIndex.

För att locka ytterligare köpare ska Subaru nu utveckla sin framtoning. På bilsalongen i Los Angeles premiärvisas Subaru Impreza Design Concept.

Subaru kallar konceptbilen en coupé med fyra dörrar, men i själva verket handlar det om en sedankaross med en sluttande taklinje.

Nästa Impreza?
Fronten är aggressiv med en ny grill, stora luftinsläpp och lysdiodlampor. Intressanta detaljer är de liggande dimljusen nedtill och sidospeglarna som tagits bort i förmån för kameror på A-stolparna. Kupén är strikt fyrsitsig med en futuristisk stil och en stor bildskärm på instrumentbrädan.

Under huven finns Subarus nya fyrcylindriga boxermotor på två liter som levererar kraften till bilens samtliga hjul via en steglös CVT-låda.

Enligt Subaru ska bilen ses som en förhandsvisning av märkets nya formspråk och en vision om framtida modeller från tillverkaren. Nästa Subaru Impreza måhända?

Diskutera: Vad tycker du om Subaru Impreza Concept?

Kommentarer

#1
789
2010-11-18 21:45

Subaru har som vanligt ett oerhört fult formspråk det är bara Toyota som är fulare. Så var det inte för 15 - 20 år sedan då såg japanerna riktigt bra ut.

#2
TE
2010-11-19 06:43

Jag har haft en 91:a corolla, och den var inte direkt snygg men problemfri. Min nuvarande corolla- 05 är betydligt snyggare och funkar perfekt. Jag håller inte med om att japanerna såg bättre ut för 15-20 år sen. Subarun ser skitbra ut.

#3
zant
2010-11-19 10:14

ser ut som en s60

#4
mctar
2010-11-19 11:18

Jag tycker denna ser väldigt bra ut, hoppas att den blir nåt liknande i verkligheten.

#5
Oscar11
2010-11-19 15:38

Ja den är snygg! Däremot är nya legacy skitful...så synd eftersom den gamla var riktigt fin!

#6
DE
2010-11-19 15:50

Första Subaron som ser snygg ut! Nuvarande ser för bedrövliga ut - det gäller alla Subaru!

#7
2010-11-19 20:34

Förra generationen Legacy är nog det elegantaste Subaru skapat. Impreza har aldrig varit snygg - möjligen tuff på något gammalt kantigt sätt.
Den här har en tämligen elegant profil och tuff (trendriktig) front - och en akter som verkar ännu mer tillknölad än den på Volvo V70. Den trendiga coupéprofilen ger väl de vanliga tillkortakommandena beträffande tillträde till och utrymme i baksätet och även taskig sikt. Jag kan inte riktigt tycka att något är snyggt om det är urbota dumt!
Som helhet är detta ändå något av det bästa Subaru åstadkommit.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.