Nästa artikel
Strålkastarspolning ”räddad” på Volvos nya modeller
Nyheter

Strålkastarspolning ”räddad” på Volvos nya modeller

Publicerad 17 november 2021 (uppdaterad 17 november 2021)
Trots att de inte syns någonstans på Volvos bilder verkar det som att strålkastarspolarna blir kvar på de nya elbilsmodellerna.

Volvo ska visa upp en ansiktslyft version av suven XC40 som elbil och laddhybrid. När de första bilderna dök upp på nätet såg det ut som att modellen blir av med strålkastarspolarna, som finns på dagens XC40.

Strålkastarspolare är en uppskattad säkerhetsdetalj som ger betydligt bättre ljus med smutsiga lyktglas. Det är en finess som många biltillverkare tagit bort de senaste åren för att spara pengar. Men bilderna på ”nya” XC40 och även coupéversionen C40 visade tydligt att de små hålen för spolarna under strålkastarna försvunnit.

Volvo ville inte kommentera om spolarna blir kvar eller behålls förrän bilen är helt officiell.

”Vi kommenterar inte kommande modeller, som i det här fallet modellår 2023. Med andra ord har vi anledning att återkomma i frågan när det är dags”, uppgav Volvos kommunikationsavdelning.

Nu visar det sig att bilderna kan ha visat utländska versioner av C40 och XC40. Enligt produktteamet på Volvo Cars är strålkastarspolning standard på samtliga bilar i Sverige inklusive C40 Recharge och helt elektriska XC40 Recharge, trots att bilderna på både nya C40 och uppdaterade XC40 alltså inte visar några strålkastarspolare.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 2023-09-28 08:18 Snooker, du vet väl att…
  • 2023-09-28 03:21 mso 1000 skrev: Mr Snoid…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.