Vindbyarna uppmäts till 25 meter i sekunden.

Nästa artikel
Stormvarning – hur gör jag med bilen?
Nyheter

Stormvarning – hur gör jag med bilen?

Publicerad 8 augusti 2023

Vindbyarna uppmäts till 25 meter i sekunden.

Det är stormvarning i hela landet när Hans sveper in så här skyddar du din bil från att ta skada.

Stormen har lett till många olyckor i trafiken. Flera vägar är översvämmade. Flera träd har fallit och vissa blockerar vägarna. I Sundsvall har en elledning fallit på vägen. På vissa håll är vinden så kraftig att en bil har hamnat i vattnet. Flera vägar har stängts av. I morse var vissa delar av E6:an avstängd på grund av översvämning. I Åre förväntar man sig att många vägar kommer vara avstängda i flera dagar.

Hur ska man tänka då när det är storm? Självklart vill vi inte att man själv skadas eller såklart även fordonen. För att undvika att ditt fordon skadas i en storm är det allra bästa att parkera i ett garage eller åtminstone under tak. Den främsta anledningen att ett fordon skadas i en storm är av träd som faller. Undvik därför att parkera nära träd i den mån det går.

Har ditt fordon tagit skada av stormen så är det en helförsäkring eller vagnskadeförsäkring som räddar dig. Har du rätt försäkring kan du ta bilder på skadorna och skicka in det till ditt försäkringsbolag.

Det kan även vara vettigt att säkra andra föremål som kan komma loss och skada bilen. Till exempel tegelpannor eller lösa föremål i trädgården, även trädgårdsmöbler.

Vidare bör du även undvika att köra i oväder, då finns det stora risker att bilen och du själv tar skada.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 9 augusti 2023 Angående att köra elbil i…
  • 9 augusti 2023 Mr Snoid skrev: SnookerPro…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.