Nästa artikel
Stor bensinmack i konkurs: ”Folk har inga pengar längre”
Nyheter

Stor bensinmack i konkurs: ”Folk har inga pengar längre”

Publicerad Igår 13:20 (uppdaterad Idag 14:24)
Lågkonjunkturen har skördat ett nytt offer i form av den stora OKQ8-macken i Hagfors. Nu ställer kedjan om till elbilsladdning. ”Jag tror att den sista bensinmacken är byggd i Sverige”, säger OK Värmlands vd.

Uppdatering 12/6: OK Värmlands vd Thomas Andersson berättar mer om konkursen och hur planerna för framtiden ser ut. Det kan du läsa mer om här.

OKQ8-macken i Hagfors i Värmland begärdes i konkurs i slutet av april. Kunderna möttes av en skylt om att bensinstationen var stängd, rapporterade bland andra Värmlands Folkblad.

Enligt Erik Helgesson som drivit macken som franchisetagare i knappt fyra år har det varit en kamp att få ekonomin att gå ihop.

– Folk har inga pengar längre. Det har varit en pandemi, det pågår krig i omvärlden och höga räntor. Då går köptrenden nedåt och resultatet blir därefter, säger han till tidningen.

Macken omsatte drygt 39 miljoner kronor det senaste räkenskapsåret och gjorde en vinst på 178 000 kr. Enligt Erik Helgesson berörs fem medarbetare.

För Thomas Andersson som är vd för den lokala OK-föreningen i Värmland kom beskedet bara några veckor efter att han tillträdde sin tjänst. OKQ8 satsar nu på att ställa om sina anläggningar med fler snabbladdare för elbilar.

– Jag tror att den sista bensinmacken är byggd i Sverige, säger han till VF.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (13)

  • Idag 10:11 Bensin finns nog fortfarande…
  • Idag 6:51 Förr handlade jag mer på…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.