Bild
Nästa artikel

Stockholms län toppar miljöbilslista

Nyheter

Stockholms län har högst andel miljöbilar i Sverige. Det visar ny statistik från BIL Sweden - som även utnämner Trollhättan till kommunen med högst andel miljöbilar.

- Miljöbilsregistreringarna slog rekord under 2008 i samtliga län både när det gäller antal och andel av marknaden, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden:

- Den ökade andelen av både miljöbilar och dieselbilar under förra året har medfört minskade koldioxidutsläpp från nya bilar.

Under 2008 var 38,9 procent av alla nyregistreringar i Stockholms län miljöbilar. Detta innebär att Stockholms län behåller förstaplatsen bland de län som har den högsta miljöbilsandelen i landet. På andra plats kommer Västra Götalands län med 36,5 procent miljöbilar, följt av Ã-stergötland med 35,3 procent.

Trollhättan högst andel miljöbilar

Trollhättans kommun är fortsatt den kommun som har högst andel miljöbilar. Miljöbilarna stod för 53,1 procent av de totala nyregistreringarna i kommunen under 2008. På andra plats kom Nybro kommun med 48,2 procent och på tredje plats Härryda kommun med 46,9 procent.

Jämtland i dieseltopp

Den högsta andelen dieselbilar under 2008 hade Jämtlands Län, med 49,1 procent av de totala nyregistreringarna. Den näst högsta dieselandelen hade Västerbottens län med 46,3 procent, följt av Dalarna med 44,9 procent,

All statistik finns uppe till höger under rubriken MILJÃ-BILSTOPPEN (Källa BIL Sweden).
Taggar: Nyheter
Stockholms län toppar miljöbilslista

Kommentarer

#1
Mr GG
2009-01-24 13:04

Vad konstigt!!
I vilken stad är det mest fria vägtullar och parkeringar i om du åker miljöbil?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.