Nästa artikel
"Stenarna kan komma från kommunala vägar"
Nyheter

"Stenarna kan komma från kommunala vägar"

Publicerad 25 mars 2010 (uppdaterad 21 september 2010)
Allt fler bilägare som drabbats av stenskott hör av sig med klagomål till Vägverket. Men Vägverket menar att det kan vara kommunerna som använder stenkross.
Hyllar grundaren Ferruccio Lamborghinis födelse för 100 år sedan. 6,5 litermotorn med tolv cylindrar är från Aventador och ger 759 hästkrafter. Men är du spekulant är du för sent ute – bara 40 exemplar ska tillverkas och de är redan slutsålda till spekulanter som hade 16 miljoner kronor övers.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-03-25 11:56
Johnny (ej verifierad)

Jag har fått uppfattningen att störst risk för stenskott är på accelerationssträckor som leder ut på vägar med högre hastighet, typ motorvägspåfarter.
Kan bara spekulera i orsaken, men jag tror att det beror på att däcken har "samlat upp" småstenar som skickas iväg då bilen accelerar.
Så vill du ha stenskott rekomenderar jag att ligga nära den framförvarande bilen på en motorvägspåfart.
Sedan är jag frågande till om det verkligen är sandningskross med stenar upp till 0,8 mm som används på gång och cykelvägar.
Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att fraktionen som används heter 0-8 (nollåtta), vilket är stenkross från 8mm ner till 0mm.

#2 • Uppdaterat: 2010-03-25 12:01
Tommy Wahlström, Vi Bilägare (ej verifierad)

@Johnny: Du har alldes rätt! Det är upp till 8 mm som gäller.

#3 • Uppdaterat: 2010-03-26 00:59
D (ej verifierad)

Jag är trött på att dom blandar grus och salt. Bättre att hålla sig till enbart salt och jobba mer med att skotta vägarna fria från snö. Men om de nu absolut måste använda grus så måste kommunerna se till att även sopa upp det med jämna mellanrum och inte vänta till våren. Här i skåne har snön varit borta i flera veckor men det är först nu som de sopar upp gruset längs med vägarna. Det fullkomligt sprätter grus på lacken när man är ute och kör. Grusade trottoaren är också jävligt när man drar med sig gruset in i huset och repar upp parkettgolven. Neh usch för grus! Det måste väl finnas nåt bättre att använda?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.