Nästa artikel
SsangYong gör comeback – börjar säljas i Sverige
Nyheter

SsangYong gör comeback – börjar säljas i Sverige

Publicerad 23 mars 2023 (uppdaterad 2024-01-11 17:33)
Tillverkaren bakom sydkoreanska SsangYong ska byta namn och lansera märket i Sverige. Utbudet ska bestå av både elbilar och modeller med förbränningsmotor.

Det sydkoreanska bilmärket SsangYong har inte haft någon enkel resa. För några år sedan var märket nära konkurs, men i förra veckan visades en ny elbil upp som ska lyfta försäljningen samtidigt som tillverkaren byter namn till KG Mobility.

Dessutom finns planer på att visa upp inte mindre än 16 nya bilmodeller på bilsalongen i Seoul inom kort.

Nu står det också klart att märket gör comeback på den svenska marknaden. Importör blir företaget RSA som bland annat säljer Suzuki, Maxus och Byd.

– Vi ser fram emot att börja som importör för ett sydkoreanskt bilmärke, eftersom landet har visat enorm styrka och stor framgång som biltillverkare. Nu är vi redo att lansera KG Mobility i en helt ny skepnad för den skandinaviska bilmarknaden, säger Frank Dunvold, vd för RSA Group.

SsangYong Torres EVX har kantig design och bjuder på betydligt modernare interiör än i äldre SsangYong-modeller. Några uppgifter om räckvidd eller effekt finns ännu inte. 

Nu påbörjas rekryteringen av återförsäljare och serviceanläggningar. Intressant nog ska märket inte bara sälja elbilar, utan också modeller med förbränningsmotor – till skillnad från nästan alla andra nya bilmärken som lanserats i Sverige de senaste åren.

Bland modellerna som ska lanseras finns en mellanstor pickup med eldrift samt två elsuvar i olika storlek. I dag finns drygt 1 500 registrerade SsangYong-bilar i Sverige.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (9)

  • 23 mars 2023 I bilindustrins barndom…
  • 23 mars 2023 Swenssons skrev: Vill vi…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.