Nästa artikel
SsangYong Torres är en ny suv-utmanare med terrängfokus
Nyheter

SsangYong Torres är en ny suv-utmanare med terrängfokus

Publicerad 14 juni 2022 (uppdaterad 2024-01-11 17:32)
SsangYong ska försöka satsa sig ur krisen med en ny suv-modell. Den kommer även med eldrift.

Koreanska bilmärket SsangYong har inte haft någon enkel resa de senaste åren. Dålig försäljning och en missad betalning på motsvarande en halv miljard kronor har lett till eknomiska problem. Koncernen Mahindra & Mahindra har i flera år försökt hitta en köpare.

Men märket tänker inte ge upp ännu. Under tisdagen visades nya SsangYong Torres upp, en suv-modell som först kommer med bensinmotor men som senare även dyker upp med eldrift. Den blir en konkurrent till bland andra Skoda Enyaq och Toyota bZ4X.

Designen ska upplevas som tuff och tålig med fokus på offroadkörning – det märks inte minst på den Jeepinspirerade fronten. En av detaljerna, den lilla förvaringsboxen på sidan, verkar vara hämtad från Land Rover Defender. På insidan får köparna en relativt modern design med liggande pekskärm för infotainmentsystemet, en separat skärm för klimatanläggningen och bättre materialval än i tidigare modeller.

Priserna för den europeiska marknaden är ännu inte klara, och det finns heller inga uppgifter om räckvidd eller förbrukning.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 14 juni 2022 Perfekt innanför Tullarna…
  • 14 juni 2022 Tycker den ser hyfsad ut,…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.