Nästa artikel
Minis nya röstassistent är en engelsk bulldog
Nyheter

Minis nya röstassistent är en engelsk bulldog

Publicerad 11 april 2023
Tysk-ägda Mini klamrar sig fast vid sina brittiska rötter med bulldogen Spike.

Mini ägs visserligen av tyska BMW, men brukar aldrig försitta en chans att påminna om sitt brittiska ursprung. Konceptbilen Mini Aceman Concept visades visserligen redan i fjol. Nu väntas en finslipning av samma koncept, den här gången med premiärvisning under årets Shanghai Auto Show med start den 18 april. En av nyheterna i år är konceptbilens digitala assistent, den brittiska bulldogen Spike.

Maskoten har använts av Mini sedan 2001, men då i form av en riktig bulldog som har förekommit i olika reklamfilmer. Nu förevigas hunden i digital assistentform. I det runda digitala klustret dyker han upp, redo att hjälpa husse eller matte med vad det nu än må vara.

Så här långt är digitala Spike inget mer än ett pr-mässigt koncepttrick, men enligt Carbuzz väntas den digitala hunden även nå produktion i samband med tillverkarens väntade serieproduktion av Aceman. Vidare spekuleras det om att digitala Spike också kommer hitta sitt hem i både Countryman och Mini Cooper under 2024.

Mini själva lämnar undrande fans med det kryptiska löftet om att Spike inom kort - och framöver - kommer att bo i en Mini. Någon närmare bekräftelse från biltillverkaren än så finns inte att tillgå.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 11 april 2023 Vad ska den ha för foder,…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.