Bild
Nästa artikel
Nyheter

Snöoväder på ingång – varningar för flera län

Publicerad 30 november 2021
SMHI går ut med flera varningar inför ett stort snöoväder. Det kan komma uppemot 30 centimeter snö lokalt.

SMHI har nyligen ändrat hur vädervarningarna fungerar. De klassas numera som gul, orange eller röd där den röda varningen är allvarligast.

Under onsdagen och torsdagen har en orange varning utfärdats för stora delar av Skåne län, Blekinge län, Kronobergs län, Kalmar län och södra Hallands län, samt en gul varning för hela Götaland söder om Göteborg och Jönköping.

Den orangefärgade varningen betyder i det här fallet kraftigt snöfall (20–25 centimeter eller lokalt upp till 30 cm) som i kombination med vind kan ge stora störningar i trafiken. Den gula varningen för nästan hela södra Götaland innebär i det här fallet ymnigt snöfall på 10–15 centimeter, eller upp till 20 cm lokalt.

Det gäller alltså att inte ge sig ut på vägarna utan vinterdäck samt att vara förberedd på att resan kan ta tid. Framkomligheten kan vara begränsad och vissa vägar kanske inte är snöröjda.

– Vi har två dagar nu framför oss med snöfall som rör sig in över södra Sverige och som lär ställa till det, bland annat ute på vägarna, säger Linda Eriksson, meteorolog på TV4.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (8)

  • 30 november 2021 Undrar hur det gick med Lynk…
  • 30 november 2021 Axa skrev: Christer Tänker…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.