Bild
Nästa artikel
Nyheter

Snabbare takfällning i Porsche 911 Cabriolet

Publicerad 9 januari 2019
Tolv sekunder till friheten i nya cabrioletversionen av sportbilen.
I november 2018 såg åttonde generationen av Porsche 911 dagens ljus och nu är det dags att stifta bekantskap med cabrioleten. Tack vare ny hydraulik har Porsche kapat öppningstiden till 12 sekunder. Taket öppnas eller stängs i hastigheter upp till 50 kilometer i timmen. En utfällbar så kallad vindavvisare förhindrar att det drar kallt runt halsen.

Versionerna som finns tillgängliga är antingen bakhjulsdrivna Carrera S eller fyrhjulsdrivna Carrera 4S. Båda har en sexcylindrig boxermotor som levererar 450 hästkrafter. För första gången går det att få sportchassit Porsche Active Suspension Management (PASM) i 911 Cabriolet, vilket innebär hårdare fjädring, styvare krängningshämmare och en centimeter sänkt chassi.

Precis som i vanliga 911 har cabrioleten körläget Wet mode monterat som standard, vilket ska ge bättre kontroll vid körning på våt vägbana och förhindra vattenplaning. Bilen säljs nu och priserna startar på 1.285.000 kronor för Carrera S Cabriolet, respektive 1.355.000 kronor för Carrera 4S Cabriolet.

Diskutera: Vad tycker du om Porsche 911 Cabriolet?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.