Nästa artikel
Porsche 911 kör bättre genom vattenpölarna
Nyheter

Porsche 911 kör bättre genom vattenpölarna

Publicerad 28 november 2018 (uppdaterad 28 november 2018)
Generation åtta av sportbilen ökar antalet hästkrafter och standardutrustas med nytt körläge som hjälper till på våt vägbana.
De 6-cylindriga turboladdade bensinmotorerna i 911 har setts över och är nu mer kraftfulla än förut. I utförandena Carrera S och Carrera 4S innebär det 30 hästkrafter extra upp till 450 stycken. Detta gör att noll till hundra kilometer i timmen avverkas på mindre än 4 sekunder. Bättre insprutning och ny utformning av turboaggregaten och kylsystemet ligger till grund för förbättringen. Kraften skickas genom en nyutvecklad åttaväxlad dubbelkopplingslåda.

Formen är bekant men Porsche säger att 911 har fått ett mer muskulöst yttre. Bland förändringarna märks bland annat bredare hjulhus. Handtagen fälls in och ut elektriskt och karossen är förutom i front och bakparti tillverkad i aluminium. På insidan sitter en ny 10,9-tums pekskärm. 

I standardutrustningen är nya körläget Wet Mode inprogrammerat. Porsche säger sig vara först i världen med funktionen, som gör att bilen kan upptäcka om det finns vatten på vägbanan. Sedan ställer den om kontrollsystemen och varnar föraren. Annat som är standard är kollisionsvarnare och autobroms som upptäcker rörliga föremål. Som tillval går det att välja Night Vision Assist, som tar hjälp av värmekamera för att se i mörkret. Det finns också adaptiv farthållare med start- och stoppfunktion. 

Bakhjulsdrivna 911 Carrera S kostar 1.155.000 kronor och fyrhjulsdrivna 911 Carrera 4S går loss på 1.225.000 kronor. Båda är beställningsbara i Sverige nu. 

Diskutera: Vad tycker du om Porsche 911?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.