Nästa artikel
Smarts nya suv officiell – flaxar med dörrarna på bilmässan i München
Nyheter

Smarts nya suv officiell – flaxar med dörrarna på bilmässan i München

Publicerad 8 september 2021
Smart ska väcka liv i försäljningen med en ny elsuv. Den utvecklas av Volvoägaren Geely.

Smart har inte haft någon enkel resa de senaste åren. På den svenska marknaden har bara 105 bilar registrerats de senaste fem åren.

Men när märket nu delvis ägs av kinesiska Volvoägaren Geely körs en storsatsning igång för att öka försäljningen. Först ut är – förstås – en suv-modell.

På bilmässan i München visas just nu Smart Concept #1, en kompaktsuv i miniformat med runda former som designats av Mercedes men som ska utvecklas av Geely.

Designen bjuder bland annat på en trendig, längsgående bakljusramp, ”flytande” tak, belyst grill och bakhängda bakdörrar – där den sistnämnda detaljen förmodligen inte följer med till produktionsbilen. Det återstår även att se om de enorma 21-tumsfälgarna sätts i produktion eller skalas ned.

Bilen är fem centimeter längre än Volkswagen T-Roc och plattformen under skalet ska förmodligen även användas av Volvo framöver. Interiören har ett infotainmentsystem med 12,8-tumsskärm som kan uppdateras över nätet.

Det finns inga detaljer om teknik eller pris, men Smart är numera ett helt eldrivet märke så någon modell med förbränningsmotor är inte aktuell.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 8 september 2021 Opel"känsla" i två detaljer.
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.