Nästa artikel
Fler detaljer om Smarts nya suv – delar teknik med Volvo
Nyheter

Fler detaljer om Smarts nya suv – delar teknik med Volvo

Publicerad 26 maj 2021 (uppdaterad 26 maj 2021)
Smart har släppt nya detaljer om den kommande elsuven som delar bottenplatta med Volvoägaren Geely.

Minibilsmärket Smart har inte haft någon lätt resa de senaste åren. Efterfrågan på suvar har gjort att många övergett småbilsklassen, och förra året registrerades bara sju nya Smartbilar i Sverige.

Kanske kan den kommande suv-modellen bli lösningen. Smart hoppas mycket på den nya suven som utvecklas av Daimler tillsammans med kinesiska Geely, som även äger Volvo. Förhoppningen är att Smart ska bli mer än ett nischmärke.

Förhoppningen är att Smart ska bli mer än ett nischmärk

Den nya Smartsuven ska börja tillverkas senare i år. För att lösa problemet att Smart har för dålig lönsamhet ska modellen byggas i Kina. Bilen blir mer än fyra meter lång – 1,5 meter längre än ursprungliga Smart Fortwo – vilket placerar den i samma klass som Volkswagen T-Cross.

– Vi har tagit tillfället i akt att återuppfinna märket. Den nya Smartmodellen blir cool, sexig och vuxen istället för gullig och lekfull, säger designchefen Gorgen Wagener.

Smarts nya suv kommer med eldrift och får mjukvaruuppdateringar över nätet. Plattformen som bilen bygger på är Geelys så kallade SEA-arkitektur som även kommer ligga till grund för flera Volvomodeller.

Läs också: Smarts bortglömda modell var ”oöverträffat kul”

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.