Nästa artikel
Skoda Enyaq får snabbare laddning och längre räckvidd
Nyheter

Skoda Enyaq får snabbare laddning och längre räckvidd

Publicerad 23 maj 2023
En ny lyxversion av elbilen Skoda Enyaq bjuder bland annat på nytt infotainmentsystem och längre räckvidd.

Skoda har visat upp en ny version av elbilen Enyaq som heter Laurin & Klement efter företagets grundare. 

Det är inte första gången som Skoda använder L&K-namnet på sina modeller, men nu handlar det inte bara om en lyxigare Enyaq utan om en mer genomarbetad uppdatering.

Vid sidan av en del utseendemässiga skillnader, som annorlunda fälgar och särskilda stötfångare, får bilen läderklädda massagestolar och den självlysande ”Crystal Face”-grillen som standard.

Infotainmentsystemet är omarbetat och navigationskartan ny.

En viktigare nyhet är att infotainmentsystemet fått sig en uppdatering med enklare menystruktur och ny navigationskarta.

Effektivare elmotorer som hämtas från nya Volkswagen ID.7 gör också att Skoda Enyaq L&K får 285 hk och två sekunder snabbare acceleration till 100 km/tim än Enyaq iV 80. Fyrhjulsdrift är tillval.

En optimerad laddkurva ska dessutom ge snabbare laddning och batteriet kan värmas upp i förväg innan det snabbladdas. Räckvidden ökar till 57 respektive 55 mil beroende på om bilen är bak- eller fyrhjulsdriven. Dagens Skoda Enyaq iV har en räckvidd på upp till 53 mil som bäst.

Skoda Enyaq med det större batteriet döps om till 85 eller 85x beroende på om bilen har fyrhjulsdrift eller inte. I dag heter bilen 80 eller 80x. Förmodligen får även ”vanliga” Enyaq, utan tillägget L&K, ta del av samma nyheter framöver.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 24 maj 2023 McTar - bara min gissning....
  • 24 maj 2023 Pi, menar hen det, så faller…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.