Nästa artikel
Seat Leon ST – första bilderna
Nyheter

Seat Leon ST – första bilderna

Publicerad 22 juli 2013 (uppdaterad 24 juli 2013)
Kanske kan en spansk kombi med snitsig design vara något för svenska bilköpare? Här är de första bilderna på nya Seat Leon ST.

Det spanska syskonet till koncernkollegorna Volkswagen Golf Sportscombi och Skoda Octavia Combi har ännu inte presenterats officiellt. Däremot har de första bilderna på modellen som får namnet Seat Leon ST läckt via ett internetforum.

ST är en förkortning för Sports Tourer och med de bokstäverna får Seat Leon längre överhäng bak och höjd taklinje. Följaktligen blir bagageutrymmet större, men än så länge finns inga bekräftade siffror vad gäller lastvolymen.

Golf Sportscombi och Octavia Combi sväljer 605 respektive 610 liter prylar med baksätet uppfällt och vår gissning är att Leon ST får aningen mindre utrymme, för att i stället fokusera mer på formgivningen.

Den nya kombin premiärvisas på bilsalongen i Frankfurt i september.

Diskutera: Vad tycker du om Seat Leon ST?

ALFA ROMEO

Både suven Stelvio och sedanen Guilia kommer med facelifts sent nästa år. Om bilarna hinner till Sverige 2020 eller får vänta till början av 2021 är oklart.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-07-22 18:12
Oomkullrunkelig

Varför köper man en kombi? Om man fraktar saker ofta är det bättre med en skåpbil, eller varför inte välja en bil med dragkrok så att man kan hyra släpkärra? Kupéer är så mycket tystare och bekvämare.

#2 • Uppdaterat: 2013-07-22 18:17
Team67

Jag håller inte med!
Bilar skall väl vara nyttofordon! Kombi är väl verkligen ett nyttofordon.
Tänk om vi inte hade haft kombibilar, då hade vi inte haft Volvo.

#3 • Uppdaterat: 2013-07-22 20:21
trickar

Detta kan bli en fullträff på den svenska marknaden, verkligen snygg design hoppas bara att kvalitet och motorer matchar designen.

#4 • Uppdaterat: 2013-07-22 20:36
BST

Verkligen snygg. Seat är på rätt väg med de nya modeller som kommer.

#5 • Uppdaterat: 2013-07-23 08:24
Roy J

I egenskap av hjälpmoderator tog jag bort en totalt ovidkommande och fånig kommentar från Uno.

#6 • Uppdaterat: 2013-07-23 08:26
Roy J

Både sansad och mycket fräsch på en gång. Mycket lyckad.

#7 • Uppdaterat: 2013-07-23 10:07
Swemba

Det finns nog ingen som "fraktar saker ofta" som har en kombi. Då har man som sagt en skåpbil. En kombi köper man för att man gillar det praktiska som en kombi erbjuder men i en snygg och bekväm personbil.
Tror att de som gnäller på kombiformatet är unga människor som inte har familj.
På fjällsemestern med full last av väskor, pjäxor och hjälmar så uppskattar man kombiutrymmet. Eller försök få inte tre grabbars hockeytrunkar i en Sedan ....

Dessutom ser det fånigt ut med skidbox på en Sedan :-)

#8 • Uppdaterat: 2013-07-23 11:57
Mistro

Helt riktigt utav föregående "talare",..varför klaga på kombin?
Det finns ju andra modeller för de som inte anser sig behöva en sådan eller tycker de är fula e.t.c
För min egen del så är åtminstone en kombi i familjen ett måste,..allt blir lättare med en sådan och när man måste lasta än mer så hänger man på en släpvagn.
Andrahandsvärdet är också betydligt högre och komfortfrågan är nog knappast sämre i dagens kombibilar än i en trång coupe!?
Skåpbil är absolut inget alternativ för mig med sin usla komfort och krocksäkerhet men möjligtvis kan nästa bil bli en MPV typ Scenic mfl.

Seat är helt klart inne på rätt spår och med rätt prissättning så kan säkert även en del Vw/Skoda ägare omvärdera lite inte minst p.g.a de lite bättre garantierna.

#9 • Uppdaterat: 2013-07-23 13:22
Raphael

Det kan diskuteras om detta verkligen är en nyttokombi eller bara förklädd. Kolla akterpartiet, det lutar väldigt mycket. Verkar inte särskilt praktiskt. Jag köper inte kombis, jag köper minibussar - de rymmer mer och är mycket mer praktiska plus att de är bekvämare och skönare. Kombi handlar allt mer om design idag.

#a • Uppdaterat: 2013-07-23 16:06
Peter E

En person kommer in hos Seat och kollar på nya Leon...han/hon gillar det han/hon ser men tycker bagaget är i minsta laget....inga problem säger säljaren,,den finns som kombi också.
Nej nej, tänker spekulanten..jag går o köper en minibuss istället....

Låter det logiskt?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.