Bild
Nästa artikel

Saab & Volvo backar: "Men vi stärks av siffrorna"

MINUS 50% i AUGUSTI:
- Förhoppningsvis är vi på väg att börja ta oss upp till siffror som visar på försäljningsökningar på månadsbasis, säger Mark LaNeve, Saab-ägaren GM:s marknadschef.

Bilförsäljningen fortsätter att gå trögt i USA. Natten till torsdagen sänkte de amerikanska biljättarna General Motors och Ford sina produktionsmål för resten av året. Samtidigt presenterades siffror på att Saabs USA-försäljning rasat med drygt 50 procent - och Volvos med 48,8 under augusti månad.

Men de amerikanska biljättarna börjar nu se slutet på försäljningsrasen. Trots att GM:s augustiförsäljning sjönk med 20 procent och Fords med 27 så var resultatet bättre än vad marknaden räknat med.

- Det är för tidigt för något att utropa att vi har vunnit, men vi är stärkta av försäljningarna i augusti, säger Mark LaNeve.

Även Toyota och Honda säger sig börja se en positiv förändring i försäljningen - även om de båda biljättarna inte vill garantera en vinstrik höst.

- Vi är försiktigt optimistiska över att augusti kan vara början på trenden som tar oss ur vår nuvarande situation, säger Irv Miller, vice vd för Toyota Motor Sales USA.

Återstår att se om trenden även vänder för Saab och Volvo.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.